DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

SP noemt Floriade ‘bodemloze put’, maar vindt in Dronten nauwelijks medestanders

SP noemt Floriade ‘bodemloze put’, maar vindt in Dronten nauwelijks medestanders
Irene Korting (VVD)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten besteedt de komende drie jaar 150.000 euro om de agrarische-voedselsector te promoten tijdens met name de Floriade. Daar komt in 2022, het jaar van de Floriade, nog een fors bedrag bij op. „Een bodemloze put”, zegt de SP over het evenement in Almere. Alleen GroenLinks steunde echter het voorstel om die anderhalve ton te schrappen.

Het plan van de SP leidde tot een gloedvol betoog van de nieuwe wethouder van economische zaken. „Want de Floriade is méér dan bloemetjes en bijtjes”, zei Irene Korting (VVD). De sector is volgens haar een pijler onder de economie en de werkgelegenheid in Dronten.

Niet de Floriade zelf

De wethouder benadrukte dat de gemeente niet investeert in de Floriade zelf, maar in de presentatie van Dronten en het leggen van verbindingen. Ze constateerde dat een groeiend aantal ondernemers uit Dronten lid is van de businessclub van de Floriade: „Dat is heel belangrijk voor Dronten.”

Lazise Hillebregt (D66) was blij met het vurige betoog van de wethouder: „Genieten!” Ook Siert Jan Lap (CDA) zag kansen voor Dronten. Roelof Siepel (ChristenUnie) was zelfs een beetje boos op het beeld dat de SP zou oproepen: „Want er gaat geen cent naar de Floriade.”

Ernstige twijfels

Peter Duvekot (SP) was niet onder de indruk van de argumenten van de ChristenUnie. Volgens hem levert de investering van anderhalve ton pas rendement op als de Floriade slaagt: „En daar zijn wij niet zo zeker van. Daar hebben we zelfs hele ernstige twijfels over.”

Floriade