Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

SP maakt zich zorgen over fietsers en voetgangers op De Zuid: „Zeer onveilige situatie”

SP maakt zich zorgen over fietsers en voetgangers op De Zuid: „Zeer onveilige situatie”
Frans Rietveld (SP
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Voor de fietsers op De Zuid in de omgeving van het centrum van Dronten lijkt het in de plannen van de gemeente straks een stuk veiliger te worden. SP-raadslid Frans Rietveld maakt zich echter zorgen over het gedeelte van De Zuid tussen De Boeg en De Landmaten.

Volgens Rietveld is er de afgelopen periode veel gesproken met aanwonenden in het centrum. Hij pleit ervoor om ook de bewoners van het meer zuidelijke deel erbij te betrekken: „Ook die mensen moeten gehoord worden, want je hebt daar een aantal onveilige verkeerssituaties.”

Fietspad

De SP’er noemde de fietsers, die dan weer op het fietspad en dan weer op de rijbaan moeten rijden. Ook wees hij erop dat bij de manege het voetpad stopt en verderop weer begint. Wel toonde hij zich blij met het voorstel van B en W om geluidsarm asfalt aan te brengen.

Volgens wethouder Irene Korting (VVD) hebben deze bewoners er zeker niet bij 'gebungeld’. Ze vertelde dat er in het onderhoudsbudget echter geen ruimte is om ook het zuidelijke deel van De Zuid ingrijpend aan te pakken. Behalve de SP was de hele gemeenteraad het daarmee eens. En dus blijven de plannen zoals ze zijn.

Dossier omleggen De ZuidOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo