Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Soroptimisten verkopen bloemen voor Hospice: „We moeten er soms wel voor kletsen”

Soroptimisten verkopen bloemen voor Hospice: „We moeten er soms wel voor kletsen”
Daniëlle Banis en Sietske Ras bij de pioenrozen van de Soroptimisten.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Sietske Ras en Daniëlle Banis, beiden uit Dronten, laten zich niet zomaar afschepen als iemand in winkelcentrum Suydersee zegt geen belangstelling te hebben in een bosje pioenrozen voor vijf euro. „Jij wilt ze misschien niet hebben, maar je vrouw wel”, klinkt het overtuigend, „En anders de buurvrouw wel!”

Wat doen jullie vandaag aan het doen?
Sietske Ras: „Wij zijn van de Soroptimisten en wij zetten ons in voor meisjes en vrouwen in Nederland en wereldwijd.”

Dit is een jaarlijkse actie?
„Ja. Wij doen verschillende acties, maar de pioenrozen komen elk jaar terug. Dus voor de mensen die ons gemist hebben: volgend jaar staan wij hier weer.”

Waarom bloemen?

De opbrengst gaat dus naar het goede doel?
„Ja, naar twee hospices, in Dronten en in Lelystad, en naar Free a Girl. Dat is een organisatie die probeert meisjes uit de gedwongen prostitutie te halen. We hebben dus twee lokale doelen en een internationaal doel.”

Kun je uitleggen wat Soroptimisten is, wat jullie doen?
„Soroptimisten is een wereldwijde beweging met in totaal 80.000 vrouwen. Wat wij heel belangrijk vinden is de positie van vrouwen en meisjes. Die is niet overal even goed als in Nederland. En in Nederland zijn er ook nog wel wat dingen te verbeteren.”

Maar het hospice is er toch niet alleen voor vrouwen en meisjes?
„Klopt, maar het is niet zo dat we alleen maar vrouwenprojecten steunen. Het is een lokaal doel dat we heel graag helpen. We willen graag dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. En op het moment dat ze sterven en niet thuis kunnen sterven, is het hospice heel belangrijk.”

Hoe zijn de reacties in het centrum van Dronten?
„Goed! We moeten er soms wel voor kletsen om ze aan de man te brengen. In totaal willen we 1.750 bossen kwijt. Daarvoor staan we vandaag niet alleen hier, maar ook in het winkelcentrum in Lelystad. En de afgelopen twee dagen hebben we in het ziekenhuis in Lelystad gestaan.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo