DeDrontenaar.nl

Maandag, 13 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Sloop van ‘Polenhotel’ op campus zodra de bewoners weg zijn: „Niet verantwoord”

Sloop van ‘Polenhotel’ op campus zodra de bewoners weg zijn: „Niet verantwoord”
Arbeidsmigranten op de campus.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Als in mei 2023 het huurcontract voor het ‘Polenhotel’ op de campus van Aeres Hogeschool Dronten afloopt, wordt het gebouw hoogstwaarschijnlijk gesloopt. „Omdat wij het, gezien de status van de gebouwen, onverantwoord vinden dat daar mensen in blijven wonen”, legt schooldirecteur Rieke de Vlieger uit.

De Vlieger vertelt dat er indertijd met de huurder van de voormalige studentenkamers een contract voor tien jaar is aangegaan. Ook de vergunning van de gemeente had de duur van tien jaar. Die periode is over drie jaar afgelopen. Volgens de directeur is het tot die tijd nog wel verantwoord dat het pand bewoond is.

270 arbeidsmigranten

Tot voor kort werd er van uitgegaan, dat de huisvesting voor 270 arbeidsmigranten na beëindiging van het huurcontract beschikbaar zou komen voor studenten. De sloopplannen betekenen dus dat er voor 270 extra personen naar huisvestingslocaties moet worden gezocht.

Aeres Hogeschool Dronten heeft nog geen plannen voor wat er na de sloop gaat gebeuren met de locatie: „We weten nog niet of er iets voor in de plaats komt.”

De Hoge school.weet nog niet wat er gast gebeuren met de grond als het pand gesloopt wordt?! Nou ik wel, daar wordt gewoon woonruimte gemaakt voor sstudenten aan de Hoge school. Men komt nu al woonruimte te kort. 1 en 1 = 3. 3 partijen blij.
Leusink | zaterdag 30 mei 2020 11:41