Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Sloop panden Van Arendonk is vertraagd, maar bodemverontreiniging valt mee

Sloop panden Van Arendonk is vertraagd, maar bodemverontreiniging valt mee
Het pand van Van Arendonk heeft de gemeente 1 miljoen euro gekost.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - B en W hadden aangekondigd dat in mei zou worden begonnen met de sloop van het aangekochte landbouwmechanisatiebedrijf Van Arendonk aan de Havenkade. Inmiddels is de planning aangepast. De gemeente stelt nu dat alles in augustus opgeruimd is.

De gemeente Dronten en projectontwikkelaar Van Wijnen hebben allebei zo’n één miljoen euro opgehoest om Van Arendonk uit te kopen. Sinds 6 mei is de gemeente eigenaar van de grond en de panden.

Bodemverontreiniging

Aanvankelijk werd gevreesd voor bodemverontreiniging op de locatie van het landbouwmechanisatiebedrijf. Volgens wethouder Ton van Amerongen (VVD) heeft onderzoek uitgewezen dat dit meevalt.

Het was de bedoeling dat in mei, tegelijkertijd met de sloop van Van Arendonk, zou worden begonnen met het bouwrijp maken van de grond. Alhoewel die werkzaamheden nog niet zijn begonnen, ligt het project volgens Van Amerongen nog wel op schema. Volgens die planning begint Van Wijnen in november met de bouw van 30 middeldure huurwoningen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo