DeDrontenaar.nl

Woensdag, 5 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Sinterklaas op 17 november in Swifterbant en Biddinghuizen, week later in Dronten

Sinterklaas op 17 november in Swifterbant en Biddinghuizen, week later in Dronten
Sinterklaas in Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SINTERKLAAS - De Sinterklaasintocht is dit jaar op zaterdag 17 november in Swifterbant en Biddinghuizen. Een week later (24 november) komt de Sint aan op het Meerpaalplein in Dronten.

Swifterbant

In het verleden kwam Sinterklaas aan in het Swifterbos, om van daaruit naar het winkelcentrum en kerkcentrum De Hoeksteen te gaan. Dit jaar is de aantocht ’s middags om half twee bij het winkelcentrum.

Onder begeleiding van muziek gaat de goedheiligman daarna door het dorp om te eindigen in dorpshuis De Steiger. Om drie uur begint daar een programma met de Sint.

Dronten

In Dronten is de aankomst ’s middags om één uur op het Meerpaalplein. Vanaf half twee is er een evenement in De Meerpaal met allerlei workshops, zoals daklopen, cadeautjes in de schoorsteen mikken en Pietendans.

Om half drie start er in de grote zaal van De Meerpaal een Sinterklaasprogramma met muziek en dans.

Biddinghuizen

In Biddinghuizen komen Sinterklaas en zijn Pieten 's middags om drie uur aan op de Kade. Er is weer een belangrijke rol weggelegd voor Rita 'de schoonmaakster van Biddinghuizen'.

Na de aankomst gaat Sinterklaas met zijn Pieten in optocht naar het dorp. Daar wordt in de sportzaal van Het Koetshuis een groot feest voor de kinderen gehouden. In navolging van het tv-programma The Voice Kids kunnen kinderen daar een lied zingen voor Sinterklaas en het publiek. Dat kan solo of in een groep. Er is een jury aanwezig om de artiesten te beoordelen. Het feest duurt tot vijf uur.

Aanvang: zaterdag 17 november 2018 13:30