DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Shariesa (10) onthult kunstwerk in Dronten-noord: „Je verveelt je nóóit in deze wijk”

Shariesa (10) onthult kunstwerk in Dronten-noord: „Je verveelt je nóóit in deze wijk”Shariesa (10) onthult kunstwerk in Dronten-noord: „Je verveelt je nóóit in deze wijk”Shariesa (10) onthult kunstwerk in Dronten-noord: „Je verveelt je nóóit in deze wijk”Shariesa (10) onthult kunstwerk in Dronten-noord: „Je verveelt je nóóit in deze wijk”
Redactie: M.H.

DRONTEN - Aan De Oeverloper werd gisteren het beschilderde Liander-transformatorhuisje onthuld. Dat gebeurde door de 10-jarige Shariesa Kariman. Ze vond het een eer: „Echt héél bijzonder!”

In november was er een soort ‘verbroederingsfeest’ voor studenten en de overige bewoners van de Grutto, de Oeverloper, de Morinel en de Kievit. Sindsdien worden er meer en meer activiteiten georganiseerd in de wijk. Tijdens de vrijwilligersactie NLDoet had het transformatorhuisje onthuld zullen worden, maar dat kon toen door de coronamaatregelen niet doorgaan.

Actief bezig zijn

Gisteren deed de buurt het dunnetjes over. Shariesa werd gevraagd om het kunstwerk te onthulllen. „Omdat ik er bijna altijd bij ben als er activiteiten zijn”, legde ze uit, „Ik vind het nu eenmaal mooi om actief en creatief bezit te zijn.”

Shariesa is pas een paar maanden geleden verhuisd naar Dronten, ging nog in Amsterdam naar school, maar voelt zich inmiddels al helemaal thuis in haar nieuwe omgeving. „Dit is een superleuke wijk. Er is hier en in de rest van Dronten heel veel te doen. We hebben zelf een trampoline in de tuin, we hebben honden ik ik heb heel veel vrienden. Je verveelt je nóóit in deze wijk.”

Eregasten

De beschildering is gemaakt door David Fischer, Jan Kuipers, Wim Geerts en Roely van Slochteren (v.l.n.r. op de foto). Zij waren gisteren eregasten bij de onthulling.