Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Scheidend burgemeester Aat de Jonge: „Er speelde in dit hele gemeentehuis niks"

Scheidend burgemeester Aat de Jonge: „Er speelde in dit hele gemeentehuis niks
Aat de Jonge
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De CDA-wethouders Nico Verlaan en Dirk Minne Vis stapten vorig jaar oktober opeens op. Het leidde tot verhalen over een 'angstcultuur' in het gemeentehuis. Burgemeester Aat de Jonge zou daarin een hoofdrol hebben gespeeld. Bij zijn afscheid reageert de burgemeester nog een keer.

DeDrontenaar.nl heeft de lezers gevraagd of de burgemeester de touwtjes in het gemeentehuis stevig in handen moet hebben. Daar is maar 12% het mee oneens. Wat zegt u dat in relatie tot de wethouderscrisis van eind vorig jaar en de discussies over een vermeende ‘angstcultuur’ in het gemeentehuis?
Aat de Jonge: „Dat heeft niets met elkaar te maken. Er speelde in dit hele gemeentehuis niks. Er was een crisis binnen het CDA en die had kunnen overslaan naar de gemeentelijke organisatie. Na 32 jaar kan ik deze ervaring delen: als er gedoe is in de grootste fractie in de gemeenteraad, dan heeft dat altijd effect op de rest. Maar er was niks in de hand in het gemeentehuis en de lezers hebben het goed gezien: een burgemeester moet niet weglopen, maar het schip goed sturen, samen met anderen.”

Burgemeester DrontenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo