DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Samenwerking met Suydersee en STADronten smaakt voor De Meerpaal naar méér

Samenwerking met Suydersee en STADronten smaakt voor De Meerpaal naar méér
Op de foto in theaterkostuums van De Meerpaal.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er was zaterdag van alles te doen op het Meerpaalplein tijdens het Festival Suydersee. Voor het eerst werkten de winkeliers, Stichting Activiteiten Dronten en De Meerpaal samen aan één evenement. Als het aan Meerpaal-manager Margrit Vos ligt blijft het niet bij één keer.

Wat is de opzet van dit Festival Suydersee?
Margrit Vos: „Het is georganiseerd door winkelcentrum Suydersee, STADronten en De Meerpaal. Eigenlijk is de ondertitel van dit evenement: ‘food, fashion and fun’. Oftewel: we hebben heel lekker eten, we hebben allemaal prachtige modeshows van zowel de winkeliers als een tweedehands modeshow door De Kans uit Biddinghuizen.”

En wat is het fungedeelte?
„Onder andere ‘diva voor één dag’, waarbij je op de foto kunt met mooie glamourkleding. Je kunt lekker luisteren naar muziek, genieten van dans en STADronten heeft een geweldige clown en allerlei workshops voor kinderen. Je kunt schilderen, je kunt tekenen, je kunt hier allemaal leuke dingen doen. Kortom: het is een feest voor iedereen.”

Was er een aanleiding om dit te organiseren?
„Gewoon omdat het leuk is voor inwoners van Dronten èn voor mensen van buiten. Het is leuk, er is heel veel te beleven en te doen.”

In het verleden waren het afzonderlijke activiteiten. Waarom nu gezamenlijk?
„Om elkaar te versterken. Het evenementenbureau die de modeshow organiseert voor het winkelcentrum Suydersee, heeft ons gevraagd of we het konden ondersteunen met muziek. Toen hebben wij gezegd: laten we het gezamenlijk organiseren, dan kunnen we veel meer uitpakken. Op dat moment hebben we STADronten erbij betrokken: als jullie je clowntjesfeest er ook bij doen, hebben we één groot evenement.”

Ben je tevreden over hoe het uitpakt?
„Je ziet het, we hebben ontzettend veel mensen. We hebben natuurlijk enorm mazzel met het weer. Het is supergezellig, een groot succes.”

Ofwel: 1 + 1 + 1 = 5?
„Eigenlijk wel. En nu we zien hoe het loopt, overwegen we om er een jaarlijks terugkerend feest van te maken. De samenwerking met deze drie partijen verliep heel vlot, dat was echt heel leuk. We hebben alle drie uitgesproken: dit willen we vaker doen.”

Heb je het dan over ditzelfde evenement volgend jaar weer of misschien ook meer evenementen?
„De Meerpaal werkt met STADronten al vaker samen, met straks bijvoorbeeld de singer-songwritercontest. Met Suydersee hebben we op 29 september, op koopzondag, een korenfestival. Maar met z’n drieën hebben we nog nooit iets gedaan en ik vind dat we het vaker kunnen doen. Uiteindelijk hebben we alle drie iets te bieden wat heel goed aansluit op elkaar. En dat vind ik heel bijzonder.”

Festival Suydersee