DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ruim tweehonderd mensen bij wereldlichtjesdag: „Een troostvolle avond”

Ruim tweehonderd mensen bij wereldlichtjesdag: „Een troostvolle avond”
Het monument tijdens wereldlichtjesdag.
Foto: D. van de Graaf
Redactie: M.H.

DRONTEN - Ruim tweehonderd mensen beleefden vanavond wereldlichtjesdag op begraafplaats De Wissel. Er werden tijdens de herdenking maar liefst 81 namen van overleden kinderen opgelezen.

Tijdens wereldlichtjesdag worden overal op de wereld kaarsjes ontstoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. In Dronten stond voor ’t eerst het nieuwe Monument voor het Overleden Kind centraal.

Amor Musae

De avond begon met muziek van Amor Musae uit Swifterbant. Daarna werden de aanwezigen bij het monument verwelkomd door wethouder Ton van Amerongen, ook al omdat de gemeente Dronten de belangrijkste financier van het monument is geweest.

Er heerste een serene stilte op het moment dat de 81 namen werden voorgelezen. Aansluitend werden de kaarsjes ontstoken en zong Bob Boevé het nummer Precious Child, dat wereldwijd wordt gezongen tijdens wereldlichtjesdag.

Een goede avond

„Het is een goede avond geweest”, concludeerde organisator Karin Hofstede, „Je kunt een avond als deze moeilijk ‘succesvol’ noemen, maar het was zeker een hele troostvolle avond.”

De voorzitter van de stichting Wereldlichtjesdag is ook mede-initiatiefnemer voor het monument: „Overal op en rond het monument stonden kaarsjes en dat maakte het heel indrukwekkend.”

Ze is blij met de functie die het monument de afgelopen twee maanden al heeft gekregen: „Er zijn al veel naamplaatsjes aangebracht. En ik heb al heel veel ouders gesproken, die dankbaar zijn omdat ze nu een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan.”