DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ruim honderd mensen delen in Dronten hun verdriet tijdens wereldlichtjesdag

Ruim honderd mensen delen in Dronten hun verdriet tijdens wereldlichtjesdag
Wereldlichtjesdag op De Wissel in Dronten.
Foto: Volatus Uitvaartzorg
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er waren gisteravond ruim honderd mensen op begraafplaats De Wissel in Dronten, waar voor de derde keer de wereldlichtjesdag werd gevierd. De aanwezigen deelden in saamhorigheid hun verdriet over een verloren kind.

Wereldlichtjesdag wordt ieder jaar op de tweede zondag van december gevierd. De gemeente Dronten stelde in de avonduren de begraafplaats open voor ouders die een kind hebben verloren en gezamenlijk de herinneringen levend willen houden.

Kaarslicht en fakkels

,,In het donker zorgden het kaarslicht en de fakkels voor een intieme sfeer op de begraafplaats’’, aldus organisator Karin Hofstede.

In deze sfeer was muziek te horen van twee hoornisten, werd het lied Precious Child gezongen, werd een gedicht voorgedragen, vertelde een ouder over het verdriet, werden namen van overleden kinderen opgenoemd en was er een moment dat door alle aanwezigen een kaarsje aangestoken werd voor hun overleden kind.

Steuntje in de rug

,,Het was een avond waar het verdriet zonder woorden en anoniem in het donker met elkaar werd gedeeld’’, vervolgt de organisatie.

,,Zo is wereldlichtjesdag bedoeld: als steuntje in de rug en wetend dat je in dit verdriet niet alleen staat en het verdriet dankzij al dit kaarslicht iets lichter kan worden ervaren.’’