Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Rubriek 'Een boompje opzetten' | De derde jubilleumboom van Biddinghuizen

Rubriek 'Een boompje opzetten' | De derde jubilleumboom van Biddinghuizen
Foto: Jaco Houweling

Na de afgelopen keren geschreven te hebben over oude en grote bomen nu een jonge en nog kleine boom. Bij de entree van Biddinghuizen staat bij de rotonde Baan/Swifterweg, achter het kleurrijke bankje, een jubileumboom.

Om wat meer over een boom te weten te komen vraag ik altijd wat rond en toen bleek dat dit niet de eerste jubileumboom is die hier geplant is.

In oktober 2013 bestond het dorp Biddinghuizen 50 jaar en is er op deze plaats een (eerste) jubileumboom geplant. Maar deze waaide om en er werd een tweede jubileumboom geplant. Een groot exemplaar eik. Ondanks de goede verzorging was eind 2015 ook deze tweede jubileumboom dood.

In november 2015 was er sprake van dat er een Tamarisk geplant zou worden die op de Sportlaan bij basisschool De Tamarisk stond. Maar nu, december 2017, staat er een jonge lindeboom. Klaar om uit te groeien tot een boom die in de toekomst beeldbepalend kan zijn bij de entree van Biddinghuizen.

Oudste boom van Dronten

Oh ja, drie maanden terug had ik het over de oudste boom van Dronten. Als u bij de jubileumboom vandaan loopt in de richting van het winkelcentrum liggen er voor het gebouw op de hoek van de Baan met de Achterbaan een aantal stukken versteend hout.

Een slimme lezer merkte op dat dit toch wel de oudste boom van Dronten is. Op de oudste, nog levende, boom kom ik nog terug.

Jaco Houweling

Een boompje opzettenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo