Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Rinus van Heel wil lantaarnpalen aan Copernicuslaan: „Ik vraag niet om miljoenen”

Rinus van Heel wil lantaarnpalen aan Copernicuslaan: „Ik vraag niet om miljoenen”
Rinus van Heel (links) in gesprek met VVD-gemeenteraadslid Theo Vulink.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Wie heeft er ideeën voor de begroting van de gemeente Dronten? Die vraag legde B en W voor aan de inwoners. Rinus van Heel uit Dronten kwam naar het gemeentehuis om zijn idee voor verlichting langs de Copernicuslaan onder de aandacht te brengen.

Waar vindt jij dat de gemeente geld voor opzij moet leggen?
Rinus van Heel: „Het gaat mij om het voetpad langs de Copernicuslaan in Dronten, aan de kant van het hospice, langs de fietsenstalling van het Ichthus College. Als ik daar ’s avonds mijn honden uitlaat dan is het een hele donkere toestand.”

Maar jij bent als bewoner van De Zuid juist één van degenen geweest die het omleggen van De Zuid naar de andere kant van de Open Hof hebt tegengehouden. Daarmee was dit probleem toch opgelost geweest?
„Nee, want in het voorstel van de gemeente zou de weg tussen de Open Hof en het Ichthus College komen te liggen. Dan was dit gedeelte nog even donker gebleven. Mijn voorstel was om De Zuid inderdaad om te leggen, maar dan verderop bij de Jupiterweg. Dat kon alleen niet, want dan reden de auto’s langs het uilenbos en dan vlogen alle uilen weg.”

Wordt dit voetpad langs de Copernicuslaan druk gebruikt?
„Jazeker, want de school zit er, even verderop zit de judoclub en sinds kort de biljartclub. Verder heb je de Boerenhemel. Mensen die vanuit die wijk naar het centrum moeten, lopen vaak over dat donkere stuk. Het is ook een kwestie van veiligheid voor de school, want die is ’s avonds helemaal niet verlicht.”

Hoe zijn de reacties van de politiek?
„Ik heb inmiddels mensen van Leefbaar Dronten, van de VVD en de ChristenUnie gesproken en die vonden het allemaal prima. De een kende de situatie, de ander niet. Dus ik heb ze gezegd: ga daar ’s avonds eens lopen.”

Het gaat jou dus vooral om het gevoel van veiligheid?
„In de winter is het om vijf of zes uur al donker, dan voelt het niet prettig om daar te lopen. Zelf zit ik er niet mee, want ik heb hele grote honden, maar als er toch ideeën ingebracht kunnen worden om iets te verbeteren, dan zeg ik: zet daar twee lantaarnpalen neer. Het is niet zo dat ik om miljoenen vraag.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo