DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 15 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Rijkswaterstaat herhaalt boodschap aan Dronten: Roggebotbrug gaat gewoon open in spits

Redactie: M.H.

DRONTEN - De VVD heeft zichzelf in de aanloop naar de gemeenteraadsvergaderingen op de borst geslagen, omdat zij ervoor gezorgd zouden hebben dat de brug bij Roggebotsluis in de spits minder vaak open gaat. Dat bleek niet waar te zijn. Wethouder Peter van Bergen herhaalde gisteren dat een volledig ‘spitsregime’ volgens Rijkswaterstaat niet haalbaar is.

De VVD probeert na de valse verkiezingsbelofte te redden wat er te redden valt en stelde voor de tweede keer vragen aan wethouder Van Bergen (Leefbaar Dronten). Deze herhaalde dat een volledige bedieningsstop, zodat de brug tijdens de spits niet open gaat, volgens Rijkswaterstaat ‘echt niet mogelijk’ is: „Zij hebben ook een verantwoordelijkheid voor het scheepvaartverkeer.”

Tijdelijk aanpassen

De laatste weken zijn de files extra lang omdat de Elburgerbrug afgesloten is. Op verzoek van Roelf Raterink (PvdA) heeft de wethouder hierover contact gezocht met de provincie Flevoland en Rijkswaterstaat: „En van de directie van Rjkswaterstaat hebben we antwoord gekregen. Zij gaan kijken of het bedieningsregime tijdelijk kan worden aangepast.

„Maar we moeten reëel zijn”, voegde de wethouder er meteen aan toe, „Als we kijken naar de afgelopen periode, dan merken we weinig van een spitsregime.” Van Bergen sprak over ‘een enorme hoeveelheid files’.

Aansluiting op N50

Op de lange termijn moet de 7 meter hoge nieuwe brug soelaas bieden. Volgens Peter van Bergen is de aansluiting van de Hanzeweg op de N50 (bij Kampen) misschien wel een groter probleem: „Samen met de beide provincies en de gemeente Kampen werken wij aan een verbeterde aansluiting op de N50. Daar speelt de gemeente een actieve rol in.”

Knooppunt Roggebot