DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Rijdt het verkeer vanuit het oosten straks over de Rietweg naar Vliegveld Lelystad?

Rijdt het verkeer vanuit het oosten straks over de Rietweg naar Vliegveld Lelystad?
Google stuurt het verkeer vanuit Kampen via de Rietweg naar vliegveld Lelystad.
Foto: Google Maps
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Hoe gaan de verkeersstromen in de toekomst vanuit het oosten van Nederland naar Vliegveld Lelystad lopen?” Dat vraagt Ferdinand Zomerman (CDA) zich af. Het vermoeden bestaat dat veel verkeer gebruik gaat maken van de Rietweg.

Een groot deel van het van het verkeer tussen het oosten van het land en Vliegveld Lelystad rijdt straks ongetwijfeld over Harderwijk. Zij komen niet in de gemeente Dronten.

De bezorgdheid van Zomerman betreft dan ook het verkeer uit Kampen: „Wat gaan zij bij Dronten doen? Worden ze verplicht doorgeleid naar Lelystad en dan naar het Vliegveld?”

Rietweg

Veel van die automobilisten kiezen straks ongetwijfeld voor de Rietweg. Wie momenteel op de routeplanners Kampen en Lelystad Airport intikt, wordt ook al over de Rietweg gestuurd. „Wat gaat er met die Rietweg gebeuren?”, vroeg het CDA-raadslid donderdag aan B en W.

Wethouder Nico Verlaan bevestigde dat de Rietweg de meest logische verbinding is: „Het zou mooi zijn als we de Rietweg kunnen overdragen aan de provincie. Maar die is er nog niet zo happig op…”

Economisch van belang

Roelf Raterink (PvdA) stelde ook vragen over de verbinding met het vliegveld. Hij constateerde dat B en W het vliegveld wel noemen in hun verkeers- en vervoersplan: „Maar u zegt niet wat u gaat doen.” Raterink betreurt dat, omdat Dronten uit economisch oogpunt ‘iets moet doen’ met het vliegveld.

Dat laatste werd door wethouder Verlaan bevestigd: „Die verbinding met het vliegveld is voor ons superbelangrijk.”