DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Renovatie De Regenboog van start: „Bewoners nog beter naar de zin maken”

Renovatie De Regenboog van start: „Bewoners nog beter naar de zin maken”
Wies van der Wal, Irene Korting en Aukje Reinders slaan de eerste paal.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „We hopen dat we het hiermee de bewoners nog beter naar de zin kunnen maken. Dat gebeurt met persoonsgerichte zorg en medewerkers die meer op de wensen van de bewoners kunnen inspelen. Bewoners krijgen een eigen kamer die ze zelf kunnen inrichten met hun eigen spulletjes, waar ze zich met hun familie terug kunnen trekken, die helemaal van hen is.”

Aan het woord is Coloriet-directeur Bert Apperlo. Coloriet sloeg gistermorgen de eerste paal voor de renovatie van de afdelingen Oost en West van woonzorgcentrum De Regenboog. Daar waren tot nu toe nog tweepersoonskamers en Coloriet gaat dat terugbrengen naar éénpersoonskamers.

Iets minder bewoners

De verandering betekent wel dat er iets minder bewoners kunnen worden gehuisvest. In het verleden woonden er 62 mensen in deze beide afdelingen. In de nieuwe situatie worden dat er 50. Door wat te schuiven, onder andere met de kapsalon, wordt dit gecompenseerd en komen er elders in De Regenboog nieuwe kamers.

„We gaan van groepen van 10 en 11 bewoners terug naar groepen van 8 bewoners”, legt Apperlo uit, „Daarnaast gaan we de persoonlijke zorg veel meer zorg en inhoud geven. Dus eigenlijk gaan we terug van het grootschalig, taakgericht afdelingswerken naar kleinschalige, persoonsgerichte zorg.” Daarbij werkt Coloriet ook aan een verandering van gedrag van de medewerkers.

Medio 2020

De eerste paal van de renovatie werd geslagen door wethouder Irene Korting, bewoner Wies van der Wal en Aukje Reinders van Coloriet.

Over zes tot acht weken moet de renovatie voor de eerste woongroepen klaar zijn. Het volledige project is volgens de planning halverwege 2020 afgerond.