DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Renkum koestert warme herinneringen aan Gebben: „Ik mis hem nog elke dag”

Renkum koestert warme herinneringen aan Gebben: „Ik mis hem nog elke dag”
Jean Paul en Sanne Gebben.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Jean Paul Gebben, de nieuwe burgemeester van Dronten, was van 2007 tot 2016 burgemeester van Renkum. DeDrontenaar.nl belde met enkele fractievoorzitters uit de gemeenteraad van deze gemeente vlakbij Arnhem. Zij koesteren warme herinneringen aan Gebben: „Ik mis hem nog elke dag.”

Daniëlle van Bentem (Gemeentebelangen)

„Ik denk dat jullie een fantastische burgemeester krijgen. Ik las ergens dat jullie een ‘pionier’ zochten. In dat beeld past hij perfect: hij kan ànders denken, dingen anders benaderen dan volgens de vaste lijnen. Als jullie een pionier zoeken, dan hebben jullie aan Jean Paul Gebben een goeie.”

„Soms kan hij zich wel eens verliezen als iets hem niet zint. Hij is zó gedreven, dat hij vaak een hele stevige mening heeft. Als hij ontevreden is, kan hij echt boos worden. Dat is soms goed, maar soms kan dat ook wel wat genuanceerder. Het mooie is wel dat je hem daarover kunt aanspreken, hem een spiegel kunt voorhouden.”

„Het is jammer hoe het afscheid is gegaan, met name voor hem is dat heel vervelend. Maar na drie jaar komen vooral de goede dingen weer naar boven. Ik weet zeker: jullie mogen je verheugen op deze nieuwe burgemeester!”

Rien Bouwman (D66)

„Eerlijk gezegd mis ik hem nog elke dag. Hij leidde de raadsvergaderingen op een zeer efficiënte en prettige manier.”, aldus de heer Bouwman, „Zijn grootste verdienste was, dat hij zichtbaar was, dat hij overal aanwezig en heel toegankelijk was. Alle partijen die in deze gemeente een rol spelen konden heel goed met hem samenwerken.”

Als het dan zo’n goede burgemeester was, waarom hebben jullie hem dan ‘weggestuurd’? „Haha, die vraag moet u nu net niet aan mij stellen", reageert Rien Bouwman, „D66 kan als enige partij zeggen dat wij hem niet weggestuurd hebben.”

John Bartels (PKD)

„Wat mij privé heel erg is bijgebleven: mijn vrouw was in die periode behoorlijk ziek. Hij stond al vrij snel klaar en liet een geweldige bos bloemen bezorgen. Dat heb ik enorm gewaardeerd. Hij was erg betrokken bij individueel lief en leed”, aldus de fractievoorzitter van Partij Renkumse Dorpen, „Zelfs een half jaar later toonde hij zich nog heel geïnteresseerd. Je bent bij hem geen nummer.”

„Wij waren oppositiepartij, maar hij vond het toch de moeite waard om ook bij ons zijn licht op te steken. Daar had hij gevoel voor en dat vond ik altijd prijzenswaardig. Hij kwam heel betrokken over, vooral als mensen initiatieven ontplooiden ten behoeve van de samenleving.”

Tom Erkens (PvdA)

„Proficiat”, zegt Tom Erkens tegen de Drontenaren, „Hij heeft hier op een minder plezierige manier afscheid genomen en des te plezieriger vinden wij het dat hij nu zijn kwaliteiten weer kan gebruiken. Dat is ook voor hem persoonlijk fijn.”

„Jean Paul Gebben is communicatief, kan zeer goed met iedereen omgaan en is een uitstekende voorzitter van de gemeenteraad. Hij geeft leiding op een manier die heel plezierig is, maar tegelijkertijd ook heel duidelijk. Al met al hebben wij vooral positieve ervaringen met hem opgedaan.”

Jean Paul Gebben