DeDrontenaar.nl

Woensdag, 5 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Regio opent in Emmeloord eerste tijdelijke ‘zorghotel’ voor corona-patiënten

Regio opent in Emmeloord eerste tijdelijke ‘zorghotel’ voor corona-patiënten
Dokter Jansencentrum in Emmeloord
Foto: Google Streetview
Redactie: M.H.

EMMELOORD - In Emmeloord worden voorbereidingen getroffen voor een tijdelijk zorghotel, meldt de Veiligheidsregio Flevoland. Corona-patiënten die geen medische ziekenhuiszorg nodig hebben kunnen in het Dokter Jansencentrum terecht.

„Deze locatie biedt ook zorg aan corona-patiënten die ontslagen zijn uit het ziekenhuis maar nog niet naar hun huis of zorginstelling terug kunnen. Het centrum wordt hiervoor gereed gemaakt”, aldus de veiligheidsregio.

Lelystad en Almere

Binnen Flevoland wordt ook gekeken naar andere locaties: „Mogelijk dat een vleugel van het St Jansdal in Lelystad hiervoor ook in aanmerking komt. Ook in Almere worden er mogelijkheden verkend. Voor de opvang van de doelgroep uit de maatschappelijke opvang (dak- en thuislozen) en GGZ worden ook extra tijdelijke zorglocaties onderzocht.”

De realisatie van deze tijdelijke zorglocaties maakt deel uit van een pakket van maatregelen die worden genomen met het oog op de voorbereiding op een groot aanbod van corona-patiënten: „Het betreft een gezamenlijk initiatief van de zorgsector. Huisartsen, (thuis)zorgorganisaties en ziekenhuizen in de regio werken hierbij nauw samen met GGD/GHOR Flevoland. Veiligheidsregio Flevoland ondersteunt de zorgsector bij dit initiatief.”

Coronavirus