DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reacties van lezers 41 | Weekmarkt, koopzondag, Lidl, spookfietsers, bloemenperken

Reacties van lezers 41 | Weekmarkt, koopzondag, Lidl, spookfietsers, bloemenperken
Gemeenteraad Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Bij DeDrontenaar.nl zijn vele tientallen suggesties voor het gemeentebestuur binnengekomen via onze zomerenquête. Hieronder weer een aantal reacties, onder andere over de weekmarkt, koopzondag, Lidl, spookfietsers en bloemenperken.

Suggesties voor het gemeentebestuur:

  1. Hou eens vast aan de plannen die zijn gemaakt en ga niet elke keer plannen veranderen omdat het beter uitkomt. Er is een plein ontwikkeld voor alle activiteiten waaronder de markt. Wil je een centrum leefbaar maken dan hou je het daar ook. Bekijk eerst of er nog zaken anders kunnen. Als een winkelier denkt dat zijn pand toch niet op de goede plek is dan zorgt de gemeente toch ook niet voor een herlocatie en betalen ze de verhuizing en voorzieningen? Sta voor je eigen inwoners en je eigen ondernemers.

  2. Geen windmolens dicht bij Swifterbant.

  3. Gemeente Dronten, er is werk aan de winkel om toeristen ook naar de gemeente Dronten te laten komen. Er zijn hele mooie gelegenheden om het toerisme naar de gemeente te trekken door middel van natuur..Bij Ketelhaven is er al een mooie planning maar deze zou ook uitgebreid kunnen worden naar de oostkant van de gemeente Dronten. Ik denk dat het de investering waard is. Probeer eens wat uit. Een jonge moderne gemeente heeft lef om iets uit te proberen. Ga aan de slag met het water. Maak er een soort toeristische pleister van. Zorg voor dynamiek in plaats van gezapigheid. Die tijd is voorbij.

  4. Sluit aan bij regio Zwolle. Dat past ons beter dan de Almeerse of Lelystadse mentaliteit.

  5. Zet de Lidl op de oude Hyundai garage plek of op de plek van Intratuin.

  6. Laat de zondag over aan de winkeliers. Misschien is de zondag wel een betere dag en moeten de winkeliers door de week een uur later open. Kan toch niet zo zijn dat de politiek over de sluitingstijden gaat van winkeliers en de rest van het bedrijfsleven dat zelf mag bepalen zoals horeca, fabrieken etcetera? CDA’ers zijn gewoon hypocriet. Zelf zondagochtend naar de kerk gaan maar vervolgens wel tegen komen in de supermarkt, restaurants etc. En dan de zondagsrust belangrijk vinden.

  7. Handhaving verkeersreglement. Spookfietsen tegengaan.

  8. Waarom zijn alle bloemperken weggehaald uit het dorp en is het nog steeds zwart (bezuiniging)? Of komt daar ook gras? Is goedkoper.

Reacties van lezers