DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reacties van lezers 25 | Een buitenzwembad in Dronten en de fietspaden langs de Zuid

Reacties van lezers 25 | Een buitenzwembad in Dronten en de fietspaden langs de Zuid
Fietspad langs De Zuid.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Via de zomerenquête van DeDrontenaar.nl blijven de suggesties voor het gemeentebestuur binnenstromen. Vandaag onder andere over een buitenzwembad in Dronten, de verplaatsing van de markt, handhaving en het fietspad langs De Zuid.

Suggesties van lezers

  1. Een buitenbad in Dronten! Zo jammer dat kinderen in ons dorp na schooltijd niet op de fiets naar een buitenzwembad kunnen. Nu brengen we ze weleens naar Swifterbant.

  2. Wel hondenbelasting, maar dan ook voorzieningen om hondenpoep op te ruimen. Veel meer afvalbakken en afvalzakjes in een automaat (hufterproef, maar dat is moeilijk).

  3. Maak bebouwing (woonhuizen) mogelijk langs de verbindingswegen tussen de dorpen.

  4. Advies betreft verplaatsen van de markt. Dit kan en mag niet gebeuren. Hier is het Meerpaalplein een uiterst geschikte plek voor, waar deze onder andere ook voor is bedoeld. We hebben de parkeerplaatsen, die voorheen gevestigd waren op het plein, al een keer moeten inleveren voor het plein en als de markt nu verhuist naar De Schans worden er weer parkeerplaatsen ingenomen. Er moet onder andere nieuwe stroomvoorziening geregeld worden voor de markt en wie gaat dat betalen? De marktkooplui zelf? Nee daar mogen de hardwerkende ondernemers van Dronten weer voor betalen. Is er überhaupt onderzocht door de gemeente wat het voor de ondernemers in de passage en de horeca aan het plein zou kunnen betekenen betreft verlies in omzet?

  5. Alles staat of valt hier in het dorp met ‘handhaving’ en daar schort het nog wel eens aan. Zeker geluidsoverlast… Wordt er ooit gemeten hoeveel decibel er wordt geproduceerd? Als voorbeeld De Rijdende Rechter die op bezoek kwam. Zowel de politie als de burgemeester schitterden door afwezigheid. En de gemeenteambtenaar, die weigerde mijn rijbewijs te vernietigen. Ze vond dat het nu ‘van haar’ was… Opstappen zou ik zeggen! Te hard rijden met brommers/scooters op het Krabbelaarspad, met z'n drieën naast elkaar is héél gewoon. Alles staat of valt met handhaving. Wet en regelgeving is geduldig.

  6. Niet de indruk wekken dat bijvoorbeeld bewoners invloed op plannen hebben, mee mogen praten en toch gewoon als gemeente de plannen doorzetten terwijl de bewoners er massaal op tegen zijn.

  7. Geen cent naar Floriade. Aanpak studentenhuisvesting/overlast wijk Oeverloper/Morinel. Openheid inzake jaarrekening Meerpaal. Betere/duidelijkere zorgverlening vanuit de WMO. Kaders opstellen voor uitkeringsgerechtigden, wat mag wel en wat niet.

  8. Fietspaden langs De Zuid naar centrum duidelijkheid: of éénrichtingsverkeer of beide richtingen maar dan breder maken!

Reacties van lezers