DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 31 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reacties van lezers 10 | Investeren in toerisme en fietsers, veel opmerkingen over afvalcontainers

Reacties van lezers 10 | Investeren in toerisme en fietsers, veel opmerkingen over afvalcontainers
Ondergrondse container voor restafval.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Meer investeren in toerisme op het water en in fietsers. Het zijn wat reacties die zijn binnengekomen bij de zomerenquête van DeDrontenaar.nl. Ook maken veel lezers zich druk om de ondergrondse containers voor restafval.

Suggesties van lezers

  1. Ga meer investeren in toerisme op het water en in fietsers. Betere bredere fietspaden bij de tulpenroute onder andere. Meer watersport ook voor kinderen.

  2. Meer gratis parkeerplaatsen in het centrum maken, goed voor detailisten en inwoners. Nu moet je overdag al te vaak zoeken naar een plek. Betaald parkeren is desastreus voor centrum, zie ook Lelystad.

  3. Laat hondenbelasting blijven. Stel meer Boa's aan.

  4. Houd het groene imago van Dronten hoog in het vaandel!

  5. Huishoudelijke hulp moet op maat worden gegeven naar behoefte, geen eenheidsworst.

  6. Ondergrondse afval afschaffen, staat steeds afval naast en er wordt van alles ingestopt, soms staan ze op de deksel. Eén nieuw sportpak waarbij ’t Dok ook hoort (zoals de insteek was). Studenten uit de wijk, te veel overlast. Weekmarkt anders opstellen op het Meerpaalplein.

  7. Leg op een gedeelte van het Meerpaalplein parkeerplaatsen aan. Zo komen de mensen die er parkeren vanzelf meer bij de daar gevestigde ondernemers en krijg je meer reuring op het plein.

  8. Afval meer/minder betalen: In aso-blokken zoals het probleemblok Grutto/Oeverloper Dronten is exact te voorspellen wat er gaat gebeuren indien de vervuiler betaalt. Die gaan het gewoon dumpen namelijk. Grootschalige studentenoverlast en een aantal zeer dubieuze onderhuurders en a-socialen blijken hier nameljk aaneengesloten de meeste afval te produceren en zijn niet voornemens daar verantwoordelijk mee om te gaan. Dat blijkt tot op letterlijk vandaag. Rij eens langs, en wat ligt er aan zakken buiten de container (die niet werkt)? En wat ligt er inmiddels over de hele parkeerplaats uit deze zakken? Het laat zich raden.

Reacties van lezers