DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Raadsleden hebben nog appeltje te schillen met wethouder over verplaatsing weekmarkt

Raadsleden hebben nog appeltje te schillen met wethouder over verplaatsing weekmarkt
Markt Meerrpaalplein
Redactie: M.H.

DRONTEN - Wethouder Irene Korting (VVD) komt er niet mee weg om het onderwerp 'verplaatsing weekmarkt' simpelweg van de agenda te halen. Verschillende raadsleden hebben nog een appeltje te schillen met de wethouder over de plannen voor de verhuizing van de markt van het Meerpaalplein naar het parkeerterrein aan De Schans.

B en W kwamen in juni met het voorstel om 102.000 euro uit te trekken voor het verplaatsen van de markt. Daar kwam veel kritiek op. Uiteindelijk stelde de wethouder voor om het tot nader order van de agenda te halen.

Suzanne Stoop (PvdA) had veel tegenstrijdige informatie gehoord en gelezen over het plan. Zij wil er daarom toch nog even over praten. Dat geldt ook voor Paul Vermast (GroenLinks).

Nóóit meer op agenda

„Als mij verzekerd wordt dat het nóóit meer terugkomt op de agenda, wil ik daar graag mee akkoord gaan”, zei Siert Jan Lap (CDA) over het uitstel. Die garantie kon de wethouder niet geven en daarom staat het onderwerp voor de commissievergadering van vanavond (dinsdag 20 november) alsnog op de agenda.

Verhuizing weekmarkt