DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 29 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Raad van State fluit gemeente Dronten terug: Knipscheer mag 12 dagen per jaar puin breken

Raad van State fluit gemeente Dronten terug: Knipscheer mag 12 dagen per jaar puin breken
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De firma Knipscheer Infrastructuur mag tòch twaalf dagen per jaar een mobiele puinbreker gebruiken op haar perceel aan de Installatieweg in Dronten. B en W hadden vorig jaar de vergunning geweigerd en waren door de rechtbank in het gelijk gesteld. De Raad van State heeft die uitspraak nu vernietigd.

Volgens de gemeente verkeerde Knipscheer sinds 2012 ten onrechte in de veronderstelling een vergunning te hebben voor de puinbreker. Na klachten over geluidsoverlast is het bedrijf erop gewezen dat het papierwerk niet in orde was. Vervolgens heeft Knipscheer in 2016 alsnog een vergunning aangevraagd. Deze is door de gemeente geweigerd.

Knipscheer is naar de Raad van State gestapt en heeft daar nu gelijk gekregen. Volgens de uitspraak had Knipscheer wel degelijk een vergunning. Dat indertijd niet precies het juiste formulier was ingevuld, doet niet ter zake.

Overlast beperken

Het bedrijf heeft tegenover de Raad van State herhaald dat er verschillende maatregelen zijn genomen om eventuele overlast van de puinbreker te beperken. Zo komt het mobiele apparaat op grotere afstand van omliggende woningen te staan.

De gemeente is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Dat gaat om ruim 1.500 euro.

Knipscheer Infrastructuur