DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Raad Dronten krijgt info over ziekenhuizen, maar spoedeisende hulp gaat niet meer open

Raad Dronten krijgt info over ziekenhuizen, maar spoedeisende hulp gaat niet meer open
Relinde Weil
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het rapport ‘Toekomst van de zorg in Flevoland’ wordt volgende week openbaar gemaakt. Vooruitlopend daarop heeft bestuursvoorzitter Relinde Weil van het St Jansdal opnieuw duidelijk gemaakt dat de spoedeisende hulp in Lelystad niet meer open gaat.

Adviesbureau IG&H heeft het rapport ‘Toekomst voor de zorg in Flevoland’ geschreven naar aanleiding van het faillissement van de MC Groep. Dit rapport is inmiddels overhandigd aan minister Bruno Bruins, die het volgende week wereldkundig maakt.

De gemeenten Dronten, Lelystad, NOP en Urk hebben al een gezamenlijke reactiebrief aangekondigd. De vier gemeenteraden en provinciale staten worden op 27 augustus in Lelystad bijgepraat over het rapport.

Spoedeisende hulp

Heet hangijzer bij de toekomst van de zorg zijn de spoedeisende hulp en de acute verloskunde in Lelystad. Relinde Weil, voorzitter van de Raad van Bestuur van St Jansdal, liet eerder tegenover DeDrontenaar.nl al weten dat uitbreiding van het ziekenhuis met deze onderdelen niet aan de orde is.

Deze week herhaalde ze die uitspraak in De Volkskrant in nog duidelijker bewoording. Ze deed dat vergezeld gaan van kritiek op bestuurders: „Wat ik niet had verwacht, is dat ook bestuurders vasthouden aan een model waarvan het evident is dat het niet meer kan.”

St Jansdal