Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

PvdA wil herhaling van Enschedese vuurwerkramp in Dronten voorkomen


DRONTEN - De PvdA in Dronten maakt zich zorgen over de bestemmingsplannen. Wijzend naar de vuurwerkramp in Enschede vraagt de fractie aan het gemeentebestuur of woningbouw in de omgeving van Broekhoff Vuurwerk Internationaal BV mogelijk is.

Aanleiding voor de vragen aan B en W is het document ‘Borging van de nationale ruimtelijke belangen’ van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Het ITL-rapport stelt naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede dat gemeenten veiligheidszones moeten vastleggen bij vuurwerkopslag. „Is er in de gemeente Dronten bij het opstellen van de bestemmingsplannen rekening gehouden met de opslag van vuurwerk bij Broekhoff Vuurwerk Internationaal BV?”, vraagt de PvdA-fractie, „Oftewel is er binnen de zone rondom deze vuurwerkopslag woningbouw mogelijk?”

Aardgasleidingen

De PvdA vraagt ook of de gemeente in de bestemmingsplannen heeft gekeken naar aardgasleidingen: „Is er rekening mee gehouden dat woningbouw op deze leidingen onwenselijk ofwel gevaarlijk is?”

Over de bescherming van het grondwater is de fractie eveneens niet gerust. Gesteld wordt dat dit in veel gemeenten niet goed geregeld is. Ook hierover vraagt de gemeente hoe dit in Dronten geregeld is.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo