DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

PvdA: Dronterringweg langs Swifterbant blijft een belangrijke verbinding

Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten ziet de N307 - de Overijsselseweg, de nieuwe Passage Dronten en de Hanzeweg - als hoofdas van het verkeer door de gemeente Dronten. „U suggereert dat het stukje boven Swifterbant straks niet meer wordt gebruikt. Ik kan me dat niet voorstellen”, reageert Roelf Raterink (PvdA).


Raterink deed zijn uitspraak bij de behandeling van het verkeers- en vervoersplan van de gemeente Dronten. Hij wees erop dat vanuit Dronten de Dronterringweg (N711) via Swifterbant verreweg de snelste verbinding blijft met de Ketelbrug en het noorden van het land.

Een gotspe

„In het verkeersplan staat dat met de N307 de N711 wordt ontlast. Dat vind ik een gotspe”, zegt de PvdA’er in een toelichting, „Niemand gaat die haak naar Lelystad slaan om vervolgens via Emmeloord naar Groningen, Leeuwarden of weet-ik-waar in noord-Nederland terecht te komen. Iedereen die naar noorden gaat, gaat ècht de N711 gebruiken.”

Volgens Raterink suggereert de wethouder dat het verkeer de enorme omweg via Lelystad naar de A6 en de Ketelbrug gaat kiezen: „En dat raakt kant noch wal.”