DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Provincies hebben hoge verwachtingen van veranderingen aan Hanzeweg bij Roggebotsluis

Provincies hebben hoge verwachtingen van veranderingen aan Hanzeweg bij Roggebotsluis
De situatie in 2022.
Foto: Provincie Flevoland
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Met de verbetering van de N307 tussen Roggebot en Kampen lossen we op dit deel van de weg het fileprobleem op.” Dat zegt gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel over de veranderingen aan de Hanzeweg, de verbinding tussen Dronten en Kampen.

De huidige Hanzeweg wordt vervangen en de nieuwe weg krijgt weer twee rijstroken. Wel komen er in de buurt van Roggebotsluis gescheiden parallelwegen en ongelijkvloerse kruisingen. Ook komt er een nieuwe brug, die hoger is dan de huidige: schepen tot 7 meter kunnen er onderdoor varen.

Van 2020 tot 2022

De werkzaamheden starten in 2020 en het gehele project is volgens de planning van de provincies Flevoland en Overjssel eind 2022 gereed. „De N307 volgt straks nog steeds de lijn waarop de weg nu ligt, maar krijgt een compleet andere aanblik”, schrijven de beide provincies.

„Er komen gescheiden parallelwegen en ongelijkvloerse kruisingen. De in noord-zuidrichting kruisende N306 van Ketelhaven naar Elburg komt straks niet meer uit op de rotonde bij de sluis, maar wordt met op- en afritten aangesloten op de N307.”

Nieuwe brug

Daarnaast verdwijnt de Roggebotsluis. De doorgang voor het scheepvaartverkeer wordt hierdoor een stuk breder en er komt een nieuwe brug met beweegbare klep en een grotere doorvaarhoogte.

Op de nieuwe brug hebben het autoverkeer, het landbouw- en bestemmingsverkeer en fietsers elk een eigen rijbaan. „De brug is daarnaast breed genoeg om eventueel in de toekomst de autoweg uit te breiden van één naar twee rijstroken in beide richtingen”, aldus de provincies.

Gedeputeerde Jan de Reus van Flevoland zegt over de veranderingen: „De veel betere doorstroming maakt van een rit langs een vervelend verkeersknelpunt straks een soepele en veilige rit tussen Dronten en Kampen.”

Inloopbijeenkomst

Het plan is te downloaden via DeDrontenaar.nl, maar ligt binnenkort ook ter inzage. Op maandag 29 oktober houden de provincies Flevoland en Overijssel een inloopbijeenkomst over het ontwerp: van 16 tot 20 uur in het Ichthus College in Kampen.

Bekijk het volledige plan

Knooppunt Roggebot

Aanvang: maandag 29 oktober 2018 16:00