DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Provincie is teleurgesteld over uitstel Lelystad Airport: „Maar wij hebben begrip”

Provincie is teleurgesteld over uitstel Lelystad Airport: „Maar wij hebben begrip”
Cora van Nieuwenhuizen
Redactie: M.H.

LELYSTAD - De opening van Lelystad Airport is vanwege de coronacrisis uitgesteld tot 1 november 2021. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen vandaag laten weten. De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad reageren teleurgesteld.

„Wij zijn teleurgesteld over het uitstel, maar hebben begrip voor de harde realiteit van de coronacrisis”, schrijven provincie en gemeente in een gezamenlijke verklaring, „De regio wordt sterk op de proef gesteld door het herhaaldelijke uitstel, nu al voor de vierde keer, en wil aandacht voor de daarvoor geleden en nog te lijden sociaaleconomische schade.”

Heldere afspraken

Het is beide overheden niet duidelijk waarom april 2021 onhaalbaar zou zijn. „Maar wij rekenen erop dat het kabinet haar belofte om de besluitvorming over openstelling van Lelystad Airport deze kabinetsperiode af te ronden, inlost.” Daarover willen Flevoland en Lelystad ‘heldere afspraken; maken met de minister.

Gemeente Lelystad en provincie Flevoland willen verder met het kabinet in gesprek ‘over de al geleden en nog te lijden sociaaleconomische schade als gevolg van het herhaaldelijke uitstel van de opening van Lelystad Airport’.

Toeval bestaat niet. Op de dag dat een werkgroep van onder andere het RIVM een rapport uitbrengt over de foutieve berekeningen in de MER van de stikstof uitstoot, waardoor verzuimd is om een natuurrapportage op te stellen, beide ongetwijfeld al lang bekend bij deze minister, komt zij met het Coronavirus en de stilgelegde luchtvaart als excuus van het uitstel. Nee mevrouw de minister, de bizarre gang van zaken rond (al dan niet met opzet....!!!) vergunningen en rapportages, daardoor is uitstel, en wellicht afstel, vereist!
Rob van der Zande | dinsdag 31 maart 2020 17:01