DeDrontenaar.nl

Maandag, 13 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Provincie bouwt rotonde bij Dronterweg - Biddingringweg, gemeente wil fietstunnel

Provincie bouwt rotonde bij Dronterweg - Biddingringweg, gemeente wil fietstunnel
De kruising, gezien vanaf de Dronterweg (rechts Golfresidentie, links Dronten-zuid).
Foto: Google Streetview
Redactie: M.H.

DRONTEN - Een motorrijder raakte vorige maand gewond bij een aanrijding op de kruising Dronterweg - Biddingringweg in de zuidoosthoek van het dorp Dronten. De provincie gaat op deze kruising een rotonde aanleggen. De gemeente Dronten gaat een stapje verder en pleit voor een fietstunnel.

De GGD Flevoland meldt in haar overzicht van kruispuntongevallen vijf aanrijdingen op de Dronterweg - Biddingringweg in de afgelopen jaren: in 2013 (2x), ’16, ’17 en ’18. Het is voor de provincie Flevoland aanleiding om de situatie in de tweede helft van 2021 te wijzigen in een rotonde.

Het gemeentebestuur van Dronten wijst in een brief aan de provincie op het grote aantal fietsers, met name schoolgaande jeugd. De gemeente vraagt dan ook de aanleg van een fietstunnel in de overwegingen mee te nemen. Ook de Fietsersbond en Dorpsbelangen Biddinghuizen benadrukken het belang van een veilige fietsverbinding.

Swifterringweg

Overigens wordt er ook dit najaar al een rotonde aangelegd in de Dronterweg. Dat gebeurt op de kruising met de Swifterringweg, op de plek waar nu nog verkeerslichten staan.

Als ze gelijk een afslag maken naar de kruidendreef daar ipv alleen voor bussen. Dat scheelt een hoop auto’s door de wijk.
Koolhydraadje | woensdag 3 juni 2020 20:08
Of juist meer verkeershinder, koolhydraadje. Fietstunnel is wel de veilgste manier voor fietsers.
Leusink | vrijdag 5 juni 2020 13:34