Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Protestantse Gemeente kiest voor De Ark: „Open Hof wel behouden voor Dronten"

Protestantse Gemeente kiest voor De Ark: „Open Hof wel behouden voor Dronten
Kerkgebouw De Ark.
Foto: PG Dronten

DRONTEN - De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Dronten heeft besloten om haar kerkelijke activiteiten te concentreren in De Ark. Dit gaat in vanaf september 2021, omdat het gebouw eerst verbouwd wordt. De kerk wil haar andere gebouw, de Open Hof, wel behouden voor Dronten.

De afgelopen jaren heeft de kerkenraad intensief nagedacht over de toekomst van beide gebouwen Daarbij ging het om de vraag wat de Protestantse Gemeente de komende jaren nodig heeft en om de eisen waaraan een kerkgebouw moet voldoen.

Harry Vahl, voorzitter van de kerkenraad: „Na een inspiratieweekend met onze kerkenraad - vorig jaar zomer - is de gebouwenkeuze in een stroomversnelling gekomen. Vervolgens hebben we hier uitvoerig met de kerkleden over gesproken.”

Adviesbureau 


Om de keuze voor het juiste gebouw zorgvuldig te kunnen maken is gebruik gemaakt van een in kerkinrichting gespecialiseerd adviesbureau. Dit bureau heeft samen met een klankbordgroep uit de gemeente voor beide gebouwen een ontwerp gemaakt.

Ton Kempenaar, voorzitter van het College van Kerkrentmeesters: „Uit de analyse van het adviesbureau blijkt duidelijk dat in onze beide gebouwen met het oog op de toekomst aanpassingen nodig zijn.”

Daarna is de gebouwenkeuze verder uitgewerkt, samen met de klankbordgroep. Afgelopen woensdag is tijdens een extra gemeenteavond het voorstel van de kerkenraad met de kerkleden besproken.


Open Hof

De wens van de protestantse gemeente is om beide gebouwen te behouden voor Dronten: „De Ark is als kerkgebouw van grote waarde voor de Protestantse Gemeente Dronten, en financieel het meest aantrekkelijk.”

Open Hof blijft de komende jaren beschikbaar als vergader- en zalencentrum. Daarnaast blijft het beschikbaar voor andere gebruikers, zoals het Hospice. Verder maakt de gemeente Dronten vanwege de verbouwing van het gemeentehuis de komende tijd gebruik van een deel van de vergaderruimtes van Open Hof.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo