DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Procedure rond Lidl in Dronten-west loopt vertraging op: pas in najaar in gemeenteraad

Procedure rond Lidl in Dronten-west loopt vertraging op: pas in najaar in gemeenteraad
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De veelbesproken komst van de Lidl-supermarkt naar Dronten-west loopt vertraging op. „Er moesten nog zaken worden aangeleverd door de initiatiefnemer met betrekking tot de aanvraag van de omgevingsvergunning”, meldt de gemeente Dronten desgevraagd.

Veel bewoners van Dronten-west hebben een petitie ondertekend vóór de komst van de Lidl. Tegelijkertijd zijn er ook veel tegenstanders, zoals winkeliers in Swifterbant en Suydersee, Dorpsbelangen Swifterbant en Ondernemersvereniging De Driehoek.

Voor kennisgeving

De gemeenteraad heeft in januari bijna drie uur vergaderd over de Lidl. De ‘detailhandelsvisie van wethouder Irene Korting (VVD) was positief over de komst van de supermarkt. Dat was voor een meerderheid van de raad aanleiding om niet in te stemmen met deze visie en ‘m uitsluitend voor kennisgeving aan te nemen.

Het besluit over de Lidl werd vooruitgeschoven naar juni. De wethouder zei in januari dat er dan alleen over ruimtelijke ordening kan worden gepraat. Diverse raadsleden wilden weten in hoeverre ook economische motieven mogen worden meegewogen.

In het najaar

Inmiddels is duidelijk dat de Lidl niet op de agenda staat voor de gemeenteraadsvergadering van juni. „Er is sprake van vertraging”, erkent de gemeente Dronten.

Projectontwikkelaar Bramer uit Vriezenveen en de supermarkt moeten nog ‘zaken aanleveren’. Een woordvoerder van de gemeente kondigt aan dat de bestemmingsplanprocedure nu in het najaar besproken wordt in de raad.

Lidl in Dronten-west