DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Principeakkoord voor overname Flevopost door Belgische uitgever

Principeakkoord voor overname Flevopost door Belgische uitgever
De vestiging van NDC Mediagroep in Leeuwarden.
Foto: screenshot Google Streetview
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er is een principeakkoord bereikt over de overname van NDC Mediagroep door de Mediahuis Groep uit België. Dat meldt de uitgever van de huis-aan-huiskrant Flevopost op haar website. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit en de ondernemingsraad.

NDC Mediagroep is uitgever van drie dagbladen in het noorden van het land en tientallen nieuws- en huis-aan-huiskranten. Mediahuis is in Nederland onder andere uitgever van NRC en De Telegraaf.

Regionale verankering

„Bij Mediahuis is de onderneming in veilige handen en is de continuïteit gegarandeerd”, stelt algemeen directeur Pier Baarsma van NDC Mediagroep. Hij vertelt dat er een garantie is gegeven voor de ‘regionale verankering’ van NDC. Hoofdredacteur Evert van Dijk voegt daaraan toe: „De journalistieke onafhankelijkheid en de regionale identiteit van onze titels staan voor Mediahuis voorop.”

Bestuursvoorzitter Gert Ysebaert van Mediahuis: „We committeren ons richting de ruim twee miljoen mensen in Noord-Nederland om hun media te koesteren en een warm thuis te bieden binnen onze groep.”