DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Politieke avond over discotheek voor jongeren bij Nirwana in Dronten

Politieke avond over discotheek voor jongeren bij Nirwana in Dronten
Nirwana
Foto: © Jennifer Sauer (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Drie kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gaan op vrijdagavond 23 februari met elkaar in discussie over de stelling: „De gemeente Dronten moet zorgen voor een disco voor jongeren.” Dat gebeurt vanaf zeven uur bij rockpodium Nirwana aan de Educalaan, meldt de SP op haar website.

De drie sprekers zijn Barry Hoogezand (VVD), Bastian te Velde (D66) en Peter Duvekot (SP). Behalve over de discotheek wordt er volgens de SP ook gesproken over andere ideeën die jongeren hebben voor de gemeente Dronten.

Stelling van de Week:
De gemeente zorgt voor een nieuwe disco voor jongeren van 12 tot 18 jaar
.

DeDrontenaar.nl legde de stelling over de jongerendisco al eerder voor aan de politieke partijen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hun standpunten:

PvdA - helemaal eens

Dronten moet meer doen voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Dit kan onder meer door het faciliteren van diverse particuliere initiatieven. En dat mag best een paar centen kosten.

SP - helemaal eens

Na jaren van bezuiniging en afbraak op het sociaal cultureel werk zou het goed zijn om weer te gaan investeren in uitgaansgelegenheden.

Leefbaar Dronten - eens

Leefbaar Dronten is van mening dat het vestigen van een disco een prima zaak is voor jeugd van Dronten. Initiatieven van ondernemers juichen wij toe en zullen daar waar nodig ondersteunen.

VVD - neutraal

De VVD gunt iedereen gezellige avonden uit, ook de jongeren. De gemeente is echter niet de partij om party’s te organiseren. Wel kan de gemeente initiatiefnemers helpen, met het vinden van een locatie bijvoorbeeld. Hopelijk komt dit initiatief snel!

D66 - neutraal

De gemeente moet er wel zorg voor dragen dat er voorzieningen voor jongeren zijn. De exploitatie daarvan kan echter best door maatschappelijke instanties worden verzorgd. Wellicht met steun van de gemeente.

CDA - neutraal

Als CDA ondersteunen we het Jeugd- en Jongerenwerk van de Meerpaal, die allerlei activiteiten voor jongeren organiseert in Dronten. De gemeente mag niet zelf een discotheek runnen, maar kan wel meedenken bij het vinden van een geschikte locatie.

ChristenUnie - oneens

De ChristenUnie vindt dit echt geen taak voor de gemeente. De overheid moet dit overlaten aan de ondernemers. Wanneer dit een gat in de markt is, dan ligt hier een uitdaging voor een ondernemer.

GroenLinks - helemaal oneens

Als een ondernemer met plannen komt zullen we dat zeker toejuichen en stimuleren. Maar het is geen taak van de gemeente om te zorgen voor een disco of daar gemeenschapsgeld in te steken.

Stelling van de Week | lezerspoll

De gemeente zorgt voor een nieuwe disco voor jongeren van 12 tot 18 jaar

Helemaal eens19%
Eens17%
Neutraal6%
Oneens19%
Helemaal oneens39%
Onze internetpoll is geen wetenschappelijk verantwoorde steekproef.
Het geeft slechts een indicatie van de meningen van de lezers.

Gemeenteraadsverkiezingen

Aanvang: vrijdag 23 februari 2018 19:00