DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Plannen voor tuincentrum De Boeg zijn volgens GroenLinks al vergevorderd

Redactie: M.H.

DRONTEN - Volgens wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) zijn er nog geen concrete plannen voor de woningbouw op het terrein van voormalig tuincentrum De Boeg. Paul Vermast (GroenLinks) heeft hele andere geluiden gehoord. Hij heeft de indruk dat er al vergevorderde plannen liggen.

Het was voor GroenLinks aanleiding om nog maar eens aan de wethouder te vragen wat nu de stand van zaken is. Deze antwoordde dat eigenaar Van der Steeg inmiddels een scherm rond het braakliggende terrein heeft aangebracht.

In de loop van dit jaar

Verder zei de wethouder dat de stedenbouwkundige van de gemeente zich buigt over een plan en dat Van der Steeg vragen heeft gesteld over de kosten. „De intentie is om in de loop van dit jaar tot overeenstemming te komen over woningbouw op deze locatie.”

Paul Vermast wees op de bijeenkomst van maandagavond over de plannen voor De Zuid. Daar zou al zijn gesproken over concrete aansluitingen van wegen vanuit het woningbouwplan. Volgens de fractievoorzitter van GroenLinks spoort dat niet met de uitspraken van de wethouder. Van Bergen herhaalde echter, dat er alleen ambtelijke gesprekken plaatsvinden en dat er op bestuurlijk niveau nog geen beslissingen zijn genomen.