DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Plan om lokale ondernemers in te schakelen mag van CDA wel ambitieuzer: „We willen u uitdagen"

Plan om lokale ondernemers in te schakelen mag van CDA wel ambitieuzer: „We willen u uitdagen
Wethouder Irene Korting (VVD)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft sinds kort een ‘database lokale ondernemers’. Doel is dat de gemeente vooral 'eigen' bedrijven inschakelt als er werk te verdelen is. Wethouder Irene Korting (VVD) hoopt dat zich aan het eind van dit jaar 100 ondernemers hebben aangemeld. Wat het CDA betreft mag het wel wat ambitieuzer.

In januari hadden zich 15 ondernemers aangemeld, inmiddels zijn dat er volgens de wethouder 48. Ze gaat proberen meer ondernemers te interesseren door de publiciteit te zoeken.

Tussen de oren

Irene Korting vertelde dat de database binnen het gemeentehuis ‘echt tussen de oren zit’. Vooral als het gaat om werkzaamheden op het gebied van asfalt, beton, straatwerk en riolering zou dankzij de database al veel werk aan lokale bedrijven zijn gegund. „Maar de prijs en kwaliteit geeft natuurlijk altijd de doorslag.”

Barry Hoogezand (VVD) toonde zich vooralsnog tevreden over de vorderingen. Siert Jan Lap (CDA) was minder enthousiast: „Wij willen u uitdagen om het liefst naar een dekking van 80 of 90% te gaan.” Dat laatste lijkt wethouder Korting niet realistisch, omdat de database niet voor alle ondernemers interessant is.