DeDrontenaar.nl

Donderdag, 16 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Paviljoen FEBO en Subway wordt ‘echt icoontje’ op de Poort van Dronten

Paviljoen FEBO en Subway wordt ‘echt icoontje’ op de Poort van Dronten
Marcel Schreuder en de VVD-wethouders Ton van Amerongen en Irene Korting ondertekenen de contracten.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Projectontwikkelaar Marcel Schreuder is enthousiast over de komst van FEBO en Subway naar Dronten. „Het is een ontwerp van Cees Dam, één van de beste architecten van Nederland. Het paviljoen wordt echt een icoontje op dit bedrijventerrein.”

Schreuder en de gemeente Dronten ondertekenden vanmorgen de koopovereenkomst voor een lap grond bij de entree van bedrijventerrein Poort van Dronten. Vlakbij het tankstation, dat nu in aanbouw is, verschijnen volgend jaar twee fast-foodrestaurants.

Beide bedrijven krijgen de beschikking over 150 vierkante meter. „Dus het worden mooie restaurants met veel zitplaatsen”, zegt de ontwikkelaar. Hij verwacht dat de zaken allebei 20 tot 25 banen opleveren.

‘Echte mannen’

Volgens de projectontwikkelaar vullen FEBO en Subway elkaar uitstekend aan: „Het is een beetje zo dat jongeren en vrouwen bij de Subway eten en de ‘echte mannen’ willen de FEBO.”

Bijzonder is dat FEBO in Dronten een drive-through krijgt. Dezelfde projectontwikkelaar heeft in Oostzaan de allereerste FEBO-drive gebouwd en vervolgens de tweede in Zaandam. „Dat was een gat in de markt”, constateert Schreuder, „Het liep vanaf dag één ontzettend goed.”

Meteen enthousiast

De komst van de beide fast-foodrestaurants naar Dronten is een initiatief van Marcel Schreuder zelf: „Ik heb veel contact met degene, die het tankstation ernaast bouwt. We helpen elkaar een beetje. Hij gaf mij de tip en ik vond het meteen een mooie plek. Daarna ben ik naar FEBO en Subway gegaan en die waren ook meteen enthousiast.”

Volgens Schreuder is het een mooie locatie dankzij het bedrijventerrein Poort van Dronten: „Daar werken veel mensen. Bovendien ligt het aan een doorgaande weg, die steeds drukker wordt. Daar komt veel verkeer langs om de Randstad te ontlasten.”

Bouw in 4 maanden

Omdat het bestemmingsplan moet worden gewijzigd kan het nog wel even duren voordat de bouw van start gaat. „Daar ben je zomaar driekwart jaar mee bezig”, verwacht de projectontwikkelaar, „Ik hoop binnen een jaar te kunnen beginnen. De bouw is daarna binnen vier maanden klaar en dan nog een week of vier voor de inrichting door FEBO en Subway.”

Schreuder is eigenaar van de firma SKA Projectmanagement BV uit Landsmeer. Hij deed in het verleden veel woningbouw en ging zich in de crisisjaren richten op onder andere FEBO en Subway: „Want crisis of niet: iedereen blijft eten en vooral de goedkopere restaurants waren in die periode in trek.”

FEBO en Subway