DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Paul Vermast: Studenten moeten binnen 5 jaar wieberen uit woonwijken

Paul Vermast: Studenten moeten binnen 5 jaar wieberen uit woonwijken
Paul Vermast
Foto: ©jennifersauer.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks wil dat studentenhuizen binnen een periode van 5 jaar verdwijnen uit de woonwijken. In plaats daarvan moet de christelijke agrarische Aeres Hogeschool in zijn ogen zelf zorgen voor huisvesting.

De discussie over studentenhuisvesting is momenteel een dialoog tussen GroenLinks en studentenvereniging USRA. De studenten hebben gisteren in een persbericht gezegd dat de fractie hen wegzet als een niet-welkome groep. ,,Volkomen onzin”, slaat Vermast terug in zijn blog.

Warmonderhof als voorbeeld

De fractievoorzitter schrijft dat hij een afweging moet maken in het algemeen belang voor alle inwoners, inclusief studenten en arbeidsmigranten. Hij juicht de situatie op de Warmonderhof -wonen op de campus- daarbij toe: ,,Aeres Hogeschool kan daaraan een voorbeeld nemen.”

Paul Vermast: ,,We moeten als gemeentelijke overheid naar een situatie die weer beheersbaar te maken valt. Wat ons betreft is dat eerst doordat de onderwijsinstellingen zorg moeten dragen voor huisvesting en de studentenhuizen uit de kernen verdwijnen, binnen een periode van 5 jaar.”

Streng reguleren

,,Als alle studentenhuizen zijn verdwenen kan de gemeente in de toekomst mogelijk opnieuw kijken naar een systeem van studentenhuizen in de kernen. Streng gereguleerd op basis van vergunningen die bij ernstige overlast kunnen worden ingetrokken”, vindt Vermast Hij nodigt USRA uit om daarover mee te denken.

Studentenhuisvesting