DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Paul Vermast (GroenLinks) vierde Drontenaar op kandidatenlijst Tweede-Kamerverkiezingen

Paul Vermast (GroenLinks) vierde Drontenaar op kandidatenlijst Tweede-Kamerverkiezingen
Paul Vermast (GroenLinks)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - ​De kandidatencommissie van GroenLinks adviseert het partijcongres van 17 december om Paul Vermast op de 37ste plaats van de kieslijst te zetten voor de komende Tweede-Kamerverkiezingen. Vermast is fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten.

Vermast is enthousiast over de plaats op de lijst: ,,Ik heb me vol overtuiging kandidaat gesteld omdat ik ervan overtuigd ben dat een gezonde stad niet kan zonder een vitaal platteland.''

,,Un de Kamer wil ik een bruggenbouwer zijn tussen boeren en natuurbeschermers, veehouders en burgers, maar ook de stem van de buitenlui die graag van ons agrarisch landschap en natuur gebruik willen maken om te wandelen, fietsen of sporten.’’

Definitieve lijst

Van 1 tot 13 december vindt er een ledenreferendum plaats over de kieslijst. De uitslag van het referendum wordt 15 december bekendgemaakt en op het congres van 17 december definitief vastgesteld.

Eerder werd al bekend dat Chris Schotman (CDA), Rhianna Graline (50Plus) uit Dronten en Irene Korting (VVD) uit Swifterbant op kandidatenlijsten of voorlopige kanidatenlijsten stonden.

Schotman, Gralike en Korting

Tweede Kamerverkiezingen