DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Paul Vermast (GroenLinks) over CDA-wethouders: „Ik vind het eigenlijk onbeschoft”

Paul Vermast (GroenLinks) over CDA-wethouders: „Ik vind het eigenlijk onbeschoft”
Paul Vermast (GroenLinks)
Foto: © Jennifer Sauer
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Wat bij mij overheerst is de verbazing. Het moment is verbazingwekkend, de aanleiding is verbazingwekkend”, zegt Paul Vermast (GroenLinks) over het aftreden van de CDA-wethouders Vis en Verlaan.

„Wethouder Verlaan zat politiek niet in zwaar weer en wethouder Vis had zich morgen in een debat kunnen verdedigen. Als ik nu zie waarom hij aftreedt, dan heeft dat daar weer niets mee te maken. Dus ik ben er wel een beetje van geschrokken.”

Ontslagbrieven

Over de ontslagbrieven van beide heren zegt de fractievoorzitter van GroenLinks: „Die vind ik stevig van toon, zo niet rancuneus van toon.”

„Dat er wel eens iets is voorgevallen, dat wil ik graag geloven. Want laten we eerlijk zijn: over beide heren valt wel het een en ander op te merken. Maar deze toonhoogte vind ik bizar. Sterker nog, ik vind het eigenlijk onbeschoft.”

Het CDA loopt weg

Vermast heeft de verklaring ‘CDA laat Dronten vallen’ vol overtuiging ondertekend: „Ze lopen toch weg? Er is kennelijk een intern probleem bij het CDA, want de CDA-wethouders sneuvelen aan de lopende band. Als er in Dronten wethouders sneuvelen, zijn het altijd CDA’ers.”

„Als er de afgelopen jaren politiek gedoe was, dan ging het vrijwel altijd om portefeuilles van CDA-wethouders. Als je het CDA hoort ligt dat aan iedereen, behalve aan het CDA. Dat vind ik moeilijk te geloven.”

Incompetentie

Dirk Minne Vis schrijft in zijn ontslagbrief over zijn bezorgdheid over de organisatie in het gemeentehuis. „Dan staat mijn verstand stil”, reageert Paul Vermast, „Want hìj is degene die daar verantwoordelijk voor is. Hij is degene die dat aanstuurt. Betekent dit dat hij bezorgd is over zijn eigen incompetentie? Ik begrijp daar niets van.”

Collegecrisis