Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Overeenstemming over doorstart MC IJsselmeerziekenhuizen

Overeenstemming over doorstart MC IJsselmeerziekenhuizen
Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk.
Foto: eigen foto

Persbericht St Jansdal

St Jansdal heeft overeenstemming bereikt met de curator rondom de doorstart van de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Dronten. Hiermee komt meer duidelijkheid na een onzekere periode voor de inwoners van deze regio en de medewerkers van de MC IJsselmeerziekenhuizen.

De afgelopen weken zijn veel gesprekken gevoerd tussen St Jansdal, de curator, ministerie van VWS, gemeenten, Inspectie, banken en verzekeraars. Het St Jansdal is blij dat er na zoveel weken voorbereiding invulling gegeven kan worden aan de doorstart van het ziekenhuis. St Jansdal begrijpt dat het voor de medewerkers en de inwoners van de regio een hele onzekere periode is geweest. St Jansdal wil graag samen bouwen aan een toekomstbestendige ziekenhuisvoorziening. St Jansdal gaat zo snel mogelijk in gesprek met alle betrokkenen in Lelystad.

Ziekenhuisvoorziening

Het gaat hier om een ziekenhuisvoorziening met poliklinieken, diagnostisch onderzoek, poliklinische operatiekamers, dagbehandelingen en zeven dagen in de week een spoedpoli. Hiermee wordt voorzien in circa zeventig tot tachtig procent van de ziekenhuisbezoeken in Lelystad.

Spoedzorg

Ziekenhuis St Jansdal ziet op dit moment geen mogelijkheden om een volwaardige SEH te realiseren. Een volwaardige SEH heeft als gevolg dat er op dezelfde locatie een intensive care, een OK-team, een beddenhuis, een interventieradioloog, een kinderarts, 24/7 radiologie en laboratoriumfaciliteiten nodig zijn. Daarbij is de realiteit dat er te weinig kinderartsen, intensive care artsen en gespecialiseerd verpleegkundigen zijn om deze zorg te kunnen leveren. Om deze reden is bijvoorbeeld dit najaar de acute verloskunde in Lelystad gestopt en overgedragen aan de omliggende ziekenhuizen.

Voor spoedeisende hulp is de spoedpoli in het ziekenhuis in Lelystad dagelijks open van 08.00 – 22.00 uur. De ziekenhuislocatie in Harderwijk en omliggende ziekenhuizen vormen de achterwacht voor de meer complexe en klinische zorg waaronder acute verloskunde en een volledige spoedeisende hulp.

Overgangsperiode St Jansdal

Er breekt nu eerst een overgangsfase aan onder bewindvoering van de curator. Deze fase duurt tot 1 maart. De overgangsperiode gebruikt het St Jansdal om de gewenste zorgprocessen in Lelystad in te richten.

Nadere informatie

Kijk voor nadere informatie over de komende periode op de websitewww.stjansdal.nl Hier vindt u bij welke medisch specialisten en zorg u terecht kunt in het ziekenhuis in Lelystad. Vragen kunt u ook telefonisch stellen op werkdagen van 8.00 – 17.00 uur met het speciale informatienummer: 0341-463590. Wilt u een afspraak? Bel dan het Afsprakenbureau 0341-463890. Zorg voor de juiste verwijsbrief (u kunt niet bij ons terecht met een verwijsbrief van MC Zuiderzee).

MC IJsselmeerziekenhuizenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo