Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

OVDD pleit bij vliegveld Lelystad voor zorgvuldigheid en correcte communicatie

OVDD pleit bij vliegveld Lelystad voor zorgvuldigheid en correcte communicatie
Hester Vroegop
Foto: maartenheijenk.nl (archieffoto)

DRONTEN – Waar ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) enige tijd geleden nog pleitte voor snelle opening van vliegveld Lelystad, heeft voorzitter Hester Vroegop dat in haar nieuwjaarstoespraak enigszins afgezwakt. ,,De overheid vooral zorgen voor de vereiste zorgvuldigheid en correcte communicatie.

,,De landelijke politiek is gaan zwalken en vertoont tekenen van inconsequentie. Het lokale bestuur, denk aan Zeewolde en ons eigen Dronten, trekken zich terug uit het overleg”, aldus Hester Vroegop over het vliegveld, ,,Wij vinden het jammer als er niet meer meegepraat wordt en begrijpen dat niet. Wij roepen de gemeente Dronten op om toch vooral in gesprek te blijven.”

Snel en goed

De OVDD-voorzitter erkent dat het niet goed gegaan is in het proces rond de aanvliegroutes en mogelijke geluidsoverlast. ,,Snel en goed, zo moet het gaan. En met minimalisatie van overlast”, zegt ze daarover, ,,Daar hebben de burgers en de ondernemers recht op.”

Hester Vroegop zou uitstel betreuren: ,,Want we kunnen nog prima groeien. Dat is ook goed voor Dronten en haar ondernemers. En wat te denken van bedrijven die zich al hebben gevestigd in het gebied in de verwachting dat Lelystad Airport er gewoon gaat komen?”

,,De overheid moet haar afspraken nakomen dat is de crux wat ons betreft. Burgers en ondernemers verdienen een betrouwbare overheid, ook in dit inmiddels bizarre dossier Lelystad Airport.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo