DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

OVDD accepteert uitstel Lelystad Airport: „Al dacht ik in eerste instantie: shit!”

OVDD accepteert uitstel Lelystad Airport: „Al dacht ik in eerste instantie: shit!”
Hester Vroegop
Foto: maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Ondernemersvereniging De Driehoek noemde uitstel van vliegveld Lelystad in oktober in een brief aan de Tweede Kamer ‘onaanvaardbaar’. Inmiddels kan voorzitter Hester Vroegop leven met het besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen om het toch uit te stellen: „Al dacht ik in eerste instantie: shit!”

„Het is wat het is, we hebben het hiermee te doen…”, reageert Hester Vroegop op het nieuws van vanmorgen, „Ik heb aandachtig geluisterd naar de beweegredenen en de toelichting van de minister en daar kan ik me wel in vinden. Ze gaat voor zorgvuldigheid en tussen de regels door lees ik dat ze bezig is een groter draagvlak te creëren. Dat kan ik alleen maar waarderen.”

De OVDD-voorzitter is blij dat er niet over afstel wordt gesproken. „Wij behartigen de belangen van de ondernemers in de gemeente Dronten. Economische ontwikkelingen zijn wenselijk en belangrijk en zeker ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur. En dat alles is niet in het geding, dat blijft gewoon doorgaan.”

Schade voor bedrijven?

In de brief aan de Tweede Kamer schreef de OVDD dat ondernemers uit Dronten al actief zijn op en rond het vliegveld. Levert het uitstel voor deze ondernemers schade op? „Dat geloof ik niet, voor zover ik dat op dit moment kan inschatten”, antwoordt Hester Vroegop.

„Bedrijven die er nu al bezig zijn, werken vooral aan de voorbereiding: de bouw, de aanleg en dat soort dingen. Misschien dat het voor hen op termijn schade oplevert, maar het is te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen.”

Reacties op uitstel Lelystad Airport