DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

OTC met 32 man naar De West: Complimenten voor burgemeester en Breemhaar

OTC met 32 man naar De West: Complimenten voor burgemeester en Breemhaar
Edward Out is druk met de verhuizing van OTC Organics BV.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Bij de derde van de vijf kantoorvilla’s, die worden gebouwd langs De West, rijden de verhuiswagens af en aan voor de firma OTC uit Lelystad. Maandag moet aan de Eskimolaan alles klaar zijn, want dan komen de 32 werknemers over vanuit de provinciehoofdstad.

Eigenaar Edward Out vond zaterdagmiddag even tijd om DeDrontenaar.nl te woord te staan.

Wat voor bedrijf is OTC?
Edward Out: „We handelen in biologische groenten en fruit. Wekelijks beschikken wij over een compleet vers aanbod. Onze biologische producten leveren wij aan afnemers in de hele wereld. Wij ondersteunen telers en leveranciers wereldwijd bij de verkoop en distributie. Voor afnemers verzorgen we het totaalpakket van certificering, controle, opslag, verpakking en distributie.”

Met hoeveel mensen doen jullie dat?
„We hebben 32 man aan het werk, met de ambitie om door te groeien naar 40 à 45 man. Op deze locatie kunnen we mooi doorgroeien en daarom huren we hele pand voor de komende vijf jaar.”

Hoe zijn jullie in Dronten terechtgekomen?
„We huren in Lelystad al 17 jaar van Mac3Park. Zij zijn ook eigenaar van deze kantoorvilla en via hen zijn we hier uitgekomen.”

Eigenaar Meine Breemhaar van Mac3Park krijgt soms de kritiek dat er veel bomen zijn gekapt voor deze kantoorvilla’s en dat het alleen maar leidt tot verplaatsing van werkgelegenheid binnen Dronten…
„Dat gaat voor ons dus niet op. Wij komen met 32 man naar Dronten. En dat gebeurt ècht op initiatief van Meine. We zijn in Lelystad in een industriepand met z’ drietjes begonnen. Sindsdien hebben we alle muurtjes er uitgetikt, totdat we bij muurtjes uitkwamen die er bouwtechnisch niet meer uit konden. Op dat moment heeft Meine het mogelijk gemaakt om hier naartoe te gaan.”

Waarom Dronten?
„Vanwege het pand. We hebben ook in Lelystad rondgekeken en we hebben gekeken waar de medewerkers wonen. Het totaal aantal woon-werkkilometers blijft ongeveer gelijk: de één rijdt een stukje meer, de ander een stukje minder. Daarnaast is de bereikbaarheid - het station - belangrijk, want we hebben veel internationale gasten. We hopen ook wat met de Aeres Hogeschool Dronten te kunnen doen. Zij hebben studierichtingen die heel goed aansluiten bij onze business.”

Speelt de lokale overheid ook nog een rol?
„We krijgen in ieder geval de indruk dat ze hier open staan voor ondernemers. Ik werd al uitgenodigd door de burgemeester om volgende week even kennis te maken. Dat is wel bijzonder, want de burgemeester van Lelystad heb ik in 17 jaar nog nooit gesproken.”

Wanneer gaan jullie van start in Dronten?
„Maandag. We werken met verse producten. Dat gaat de hele dag door, omdat we elke dag distribueren en producten leveren aan winkeliers. Dat kun je niet zomaar een dag stil leggen en daarom verhuizen we in het weekeinde.”

Verandert er nog meer?
„Ja, we gaan ook werken onder een nieuwe naam. Het was altijd OTC-Holland BV. Door de nieuwe ambities en de daarbij behorende nieuwe doelstellingen hebben wij onze bedrijfsnaam veranderd in OTC Organics BV.”

Kantoorvilla's