DeDrontenaar.nl

Zondag, 5 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Oppositie min de SP vraagt debat aan over positie wethouder Dirk Minne Vis

Oppositie min de SP vraagt debat aan over positie wethouder Dirk Minne Vis
Dirk Minne Vis bij de opening van het Meerpaalplein.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De fracties van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA willen donderdagavond (19 oktober) in de gemeenteraad een discussie over de positie van wethouder Dirk Minne Vis. De CDA-wethouder heeft de raad meermalen foutief geïnformeerd inzake het dossier ‘payroll’.

De gemeente Dronten maakt in een enkel geval gebruik van payroll-constructies voor werknemers. De wethouder heeft dat aanvankelijk ontkend en heeft inmiddels ruiterlijk toegegeven dat hij daarmee fout zat. Afgelopen donderdag gaf hij in de gemeenteraad toch weer foutieve informatie. Hierdoor staat zijn positie ter discussie.

Interpellatie

Vier van de vijf oppositiepartijen - de SP heeft het verzoek niet ondertekend - hebben nu voor donderdagavond een zogenaamde ‘interpellatie’ aangevraagd. „We willen daarin heldere antwoorden”, schrijft GroenLinks op haar website.

De CDA-fractie heeft al aangekondigd de wethouder te vergeven. De coalitiepartners VVD en Leefbaar Dronten waren de afgelopen week nog niet zo ver. „Ik vind het heel ernstig, omdat het niet gaat over één incident”, zei Irene Korting (VVD) tegenover deze krant. „Verkeerd informeren van de raad is een doodzonde, dat klopt en dat vindt iedereen”, reageerde Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten).

Dossier Dirk Minne Vis