DeDrontenaar.nl

Woensdag, 12 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ook B en W ontevreden over busverbinding Swifterbant

Ook B en W ontevreden over busverbinding Swifterbant
Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - ,,Er is een aantal OV-aansluitingen verbeterd, maar dat geldt helaas niet voor die van Swifterbant.’’ Dat schrijft het college van B en W in haar tussenrapportage, halverwege de ‘regeerperiode’.

Het openbaar vervoer naar de dorpen en het AZC baart het college zorgen: ,,Vanwege dreigende bezuinigingen bij de provincie kan het zijn dat lijndiensten worden wegbezuinigd.’’ De gemeente Dronten legt zelf geen geld opzij voor het openbaar vervoer: ,,Maar wij zullen de belangen van onze inwoners zo goed mogelijk behartigen.’’

De gemeente maakt zich vooral zorgen over de aansluiting van Swifterbant met de Noordoostpolder en Lelystad. Met de invoering van de nieuwe dienstregeling van Connexxion in januari is het er voor Swifterbant volgens het college niet beter op geworden.

Dienstregeling Connexxion

Vanuit Swifterbant zijn de afgelopen periode tal van vragen over de nieuwe dienstregeling gesteld aan Connexxion. Voorzitter Ap de Boer van Dorpsbelangen zei dinsdag tijdens de jaarvergadering dat Connexxion deze vragen keurig heeft beantwoord.

Ook heeft Connexxion enkele suggesties voor verbeteringen gedaan. Dorpsbelangen heeft hierop een enquête uitgeschreven, maar die is door weinig inwoners ingevuld. ,,Daarom hebben wij besloten geen verdere actie te ondernemen’’, aldus de inmiddels afgetreden dorpsvoorzitter.

Jan Ammerlaan

Gemeenteraadslid Jan Ammerlaan hield de dorpsvergadering voor, dat de inwoners nog wel degelijk in de gelegenheid zijn om hun mening te geven: ,,Er kan volop worden meegepraat over het Verkeers- en Vervoersplan van de gemeente. Er is dus een tweede kans.’’

Die oproep van de fractievoorzitter van Leefbaar Dronten kwam dinsdag echter te laat. De termijn waarop bewoners konden meepraten over het verkeer was de zondag ervoor gesloten.

Oplossing: NS-station Swifterbant aanleggen !! Het spoor ligt er al dus het is alleen een investering in twee perrons en bijbehorende infrastructuur zoals parkeerplaatsen en fietsenstalling. Overijssel ligt al vol met dit soort stations bij gehuchten met veel minder inwoners dan de 6000 van Swifterbant. De stoptrein Zwolle-Amsterdam zal er echt niet veel langzamer van worden. Waarom is dit nooit gedaan?
Evs | zaterdag 26 maart 2016 20:39
Wat jammer! De redactie van de Drontenaar plaatst berichten zonder navraag! Ik heb aangegeven op deze avond dat de inwoners van Swifterbant, maar ook Biddinghuizen en Dronten hun mogelijke wensen of klachten kenbaar kunnen maken bij os als raadsleden! En dit kan tot 1 april, dus laat uw wensen bij ons horen!
jammerlaan | maandag 28 maart 2016 16:34
Grotere zorg is de veranderingen in tarieven van Regiotaxi Flevoland. Daar zijn ze van tarieven per zone naar een tarief van 2,75 euro per km (vanaf 25 km enkele reis) overgestapt. Dit leidt ertoe dat een retour (ook met WMO indicatie) naar Ziekenhuis St Jansdal voor inwoners van Swifterbant rond de 70 euro kost. En hier is B en W van Dronten WEL mede verantwoordelijk voor.
B de beer | maandag 28 maart 2016 17:26