DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ontzettend leuke reacties na Flevotour met tachtig trucks

Ontzettend leuke reacties na Flevotour met tachtig trucks
Flevo Truckerstour op het Meerpaalplein.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Tachtig trucks met passagiers trokken gisteren door de gemeente Dronten tijdens de jaarlijkse Flevo Truckerstour. ,,We hebben een supergave en gezellige dag gehad met z’n allen’’, blikt secretaris Jolada Dekker terug.

Waar er vorig jaar 65 trucks waren en derhalve ook ruimte voor 65 mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking, waren dat er dit jaar tachtig.

Startschot

Na een briefing met de trucks en motorrijders stonden de passagiers bij het gemeentehuis klaar om in te checken. Iedereen werd aan een truck toegewezen. Daarna ging het in colonne naar het zojuist heropende Meerpaalplein, waar burgemeester Aat de Jonge het startschot gaf.

De motorrijders hielden de weg vrij en de truckerstour ging vanuit Dronten via Biddinghuizen naar Walibi. Daar werd de lunch gebruikt op een afgesloten deel van het Walibi-terrein. Van daaruit ging het naar Swifterbant en terug naar Dronten, waar het evenement na een rondje door het dorp werd afgesloten bij Cultus Inn.

Leuke reacties

,,We hebben hele leuke reacties gehad’’, aldus Jolanda Dekker, ,,Ouders zeiden: wàt een gezellige, leuke dag. En onderweg stonden er weer honderden mensen te zwaaien.’’

Volgend jaar dus een twaalfde editie? Dekker: ,,Volgend jaar gáán we er weer voor, zeker weten!’’