DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ontwikkelingen Flevomanege hakken erin voor stichting Paardrijden Gehandicapten

Ontwikkelingen Flevomanege hakken erin voor stichting Paardrijden Gehandicapten
Redactie: M.H.

DRONTEN - Meer werk, hogere kosten. De Flevomanege stoot vanaf 1 juli allerlei activiteiten af en dat heeft ingrijpende gevolgen voor de stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland (SPGF). Voorzitter Jaap Kodde hoopt om te beginnen dat zich nieuwe vrijwilligers aanmelden: „Want dit is enorm liefdevol werk, de kinderen kijken er naar uit en het mòet doorgaan.”

SPGF is al veertig jaar geïntegreerd in de Flevomanege. De SPGF-paarden werden er gehuisvest en werden gevoederd en verzorgd door de manege. In ruil daarvoor gebruikte de Flevomanege deze paarden door de week voor haar lessen: „Want de paarden moeten regelmatig bereden worden.” Dat gebeurde allemaal met gesloten beurs.

Voor onszelf zorgen

Vanaf morgen stoppen de manegelessen en de pensionstalling van de Flevomanege, de beheerder gaat weg, evenals de pensionpaarden en de lespaarden. Wat er aan paarden overblijft zijn eigenlijk alleen de zeven paarden van SPGF. „Het betekent dat we voor onszelf moeten zorgen”, weet Kodde, „We moeten de paarden zelf voeren en verzorgen. En dat levert kosten op.”

De stichting verdient wel wat aan het verleasen van de paarden, maar dat weegt volgens de voorzitter niet op tegen de extra kosten. De recente ontwikkelingen hebben ook een positieve kant voor SPGF: er is ruimte voor meer ruiters met een beperking om te paardrijden. Ook daarvoor zijn echter extra vrijwilligers nodig. „We hopen dat zich mensen aanmelden", zegt Jaap Kodde.

Aanmelden vrijwilligers

Flevomanege