DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 4 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ontwikkelaar raakt woningen Golfresidentie niet kwijt en wil nu kleinere kavels

Ontwikkelaar raakt woningen Golfresidentie niet kwijt en wil nu kleinere kavels
Golfresidentie
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Projectontwikkelaar Mourik BV heeft al sinds 2001 het plan om 80 vrijstaande woningen te bouwen op de Golfresidentie. Dat lukt echter niet. De gemeente Dronten wil nu meewerken aan het verkleinen van de kavels, zodat er 50 extra huizen kunnen worden gebouwd.

Nadat in 2006 het bestemmingsplan was vastgesteld, was er lange tijd maar één gerealiseerde woning. De afgelopen vijf jaar zijn daar 15 woningen aan toegevoegd.

„Volgens Mourik BV zijn kavels van 800 tot 1250 vierkante meter slecht verkoopbaar”, schrijft wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) nu aan de gemeenteraad. De ontwikkelaar wil de kavels verkleinen naar minimaal 600 meter. B en W vinden dat prima en stellen de gemeenteraad voor om mee te werken aan een wijziging van het bestemmingsplan.

Boven het artikel staat vermeld dat woningen aan de Golfresidentie niet worden verkocht, dat moet zijn Park Residentie! Ook in het artikel wordt dezelfde fout gemaakt.
Paul van Rijn | donderdag 26 maart 2020 14:20
Zoals al eerder gemeld heeft de inhoud van dit artikel betrekking op de Parkresidentie! De Golf Residentie is al 20 jaar geleden volgebouwd. Graag correctie! Vriendelijke groet, Pau van Rijn
Paul van Rijn | maandag 20 april 2020 15:29