DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ondernemers faliekant tegen anti-kraakverhuur in Dronten

Ondernemers faliekant tegen anti-kraakverhuur in Dronten
Sloop in het Hanzekwartier.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) is tegen anti-kraakverhuur in Dronten. B en W willen de mogelijkheid voor deze vorm van verhuur openhouden om in sommige gevallen verloedering tegen te gaan.

B en W hebben anti-kraakverhuur op een lijst gezet van ‘economische activiteiten die worden verricht in het algemeen belang’. De lijst is samengesteld vanwege de wet Markt en Overheid. Daarin wordt bepaald dat de overheid het bedrijfsleven niet mag beconcurreren.

Scheve verhoudingen

OVDD, winkeliersvereniging Suydersee en ondernemersfonds DOES zien niets in anti-kraakverhuur: ,,Want het leidt tot scheve huurverhoudingen ten opzichte van de commerciële markt.’’

De ondernemersvereniging denkt dat de gemeente anti-kraakverhuur wil toepassen in het Hanzekwartier, waar bedrijfspanden plaats moeten maken voor woningen. OVDD vindt dat die panden gesloopt moeten worden zodra ze in gemeentelijk bezit zijn. Braakliggende terreinen zijn volgens OVDD aantrekkelijker voor projectontwikkelaars dan leegstaande panden.

Staat van onderhoud

Ook maken de ondernemers zich zorgen over de staat van onderhoud van panden die als anti-kraak verhuurd worden. Verder is OVDD bang dat anti-kraakhuurders er op den duur lastig uit te zetten zijn.