DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ondanks alle tegenwind houdt wethouder Korting vast aan verhuizing weekmarkt

Redactie: M.H.

DRONTEN - Stichting DOES en winkeliersvereniging Suydersee zijn tegen de verhuizing van de weekmarkt van het Meerpaalplein naar De Schans, 74% van de inwoners is erop tegen en 40% van de marktkooplieden ziet het niet zitten. Wethouder Irene Korting (VVD) houdt echter vast aan haar plan: „Wij adviseren om over te gaan tot verplaatsing.”

De verhuizing van de weekmarkt kost de gemeente 102.000 euro. Dat zit ‘m vooral in de elektriciteitsvoorzieningen, die aan De Schans gerealiseerd moeten worden.

Vanwege dit bedrag legt de wethouder het onderwerp voor aan de gemeenteraad: „Als de raad ermee instemt wordt-ie verplaatst en anders niet.”

Niet zonder meer helder

De argumenten om de markt te verplaatsen waren: gezelligheid, de wil van het publiek en de wil van de marktkooplieden. B en W hebben inmiddels geconstateerd dat 40% van de marktkooplieden tegen verplaatsing is. „En dus is het niet zonder meer helder wat de uitkomst moet zijn”, erkent Irene Korting.

Stichting DOES en winkeliersvereniging Suydersee hebben tegenover de wethouder aangegeven dat ze business mislopen als de markt naar De Schans gaat. De winkeliers hebben Irene Korting echter niet overtuigd: „Ik wil dat we met elkaar een mooie markt creëren, laten we kijken hoe we die markt een impuls kunnen geven. Dáár moet het gesprek volgens mij over gaan: zoeken naar combinaties waardoor je elkaar versterkt.”

„Laten we er nu eindelijk maar een keer een klap op geven”, besluit de wethouder.

Verhuizing weekmarkt